ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Donarea de sânge de către persoanele vaccinate anti-covid este sub analiza specialiștilor din Japonia. Potrivit autorităților, persoanele vaccinate nu vor mai putea dona sau să transfere sânge altor persoane, informează Evenimentul Zilei.

La baza acestei decizii stă o posibilă diferență observată la nivelul sângelui după vaccinarea anti-covid a unui pacient. „Dorim să exprimăm recunoștința noastră sinceră pentru înțelegerea și cooperarea dvs. în ceea ce privește donarea de sânge. În ceea ce privește criteriile de acceptare pentru donarea de sânge pentru cei care au fost vaccinați cu noul coronavirus, suntem în proces de a-l evalua și eventual, lua în considerare în țară, așa că vă rugăm să înțelegeți că ne vom abține de la a dona sânge până când vor fi arătate criteriile.

Vă mulțumim pentru cooperare. În plus, standardul va fi decis până la începerea vaccinării pentru publicul larg și, odată ce va fi decis, vă vom informa pe site din nou. Așteptăm cu nerăbdare sprijinul dvs. continuu în viitor”, a declarat Societatea Crucei Roșii din Japonia, conform puterea.ro, citată de evz.

Decizia Japoniei este prima de acest fel la nivel mondial. Măsura ar urma să fie analizată de specialiștii japonezi care vor stabili dacă vaccinul anti-covid are, într-adevăr, o influență asupra sângelui.