ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președinte României, Klaus Iohannis, a declarat că nu a avut nicio discuție cu omologul său rus, Vladimir Putin.

"Eu personal, după cum ştiţi, nu am avut încă un contact cu preşedintele Putin", a spus Iohannis la o conferință de presă, răspunzând unei întrebări din partea ziariștilor.

Șeful statului român a precizat că România se află pe aceeași lungime de undă cu NATO și UE în privința relației cu Rusia. 

"Dialogul este întotdeauna important şi împreună cu partenerii atât din UE şi cât şi din NATO încercăm să evităm o situaţie în care animozităţile ar escalada în relaţia, sigur, cu Federaţia Rusă. E important de evitat ceva similar cu Războiul Rece şi este, în acelaşi timp, importan de găsit căi pentru continuarea unui dialog. Aici România este exact pe aceeaşi lungime de undă ca şi UE, ca şi NATO, şi astăzi cu domnul secretar general am abordat şi am discutat această chestiune. În această etapă, România participă la aceste eforturi împreună cu partenerii atât din UE, cât şi din NATO", a afirmat Klaus Iohannis, răspunzând unei întrebări privind dialogul ruso-român.
 
Iohannis a făcut aceste declaraţii la finalul conferinţei de presă susţinute alături de Jens Stoltenberg, care spusese, anterior, că "este nevoie de un NATO puternic şi de o solidaritate puternică", în condiţiile în care Rusia este tot mai agresivă şi "încearcă sa schimbe cu forţa graniţele".