ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, luni, la finalul unei ședințe pe tema măsurilor pentru gestionarea epidemiei de coronavirus, că România are mai puține cazuri de îmbolnăviri decât alte țări, datorită măsurilor luate din timp de autorități. 

Iohannis a anunțat  că nu e momentul ca populația să se relaxeze, motiv pentru care starea de urgență va fi prelungită cu o lună de zile.
 
„Sunt lucruri care se mișcă. Va fi nevoie de prelungirea stării de urgență. Am solicitat guvernului să vină cu propuneri, să fie incluse în acest decret. La începutul săptămânii viitoare voi emite un un nou decret care va prelungi starea de urgență cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ține evoluția epidemiei sub control”, a mai spus șeful statului.

„Vom avea o situație complicată a bugetului și va trebui ca Guvernul să facă o analiză cuprinzătoare, a mai declarat Klaus Iohannis. Potrivit președintelui, va fi nevoie să se reevalueze și veniturile, dar și cheltuielile”.

„Guvernul nu trebuie să se limiteze la o simplă rectificare bugetară, ci va trebui să facă o analiză cuprinzătoare, și să reevalueze si veniturile, care sunt în scadere, dar și cheltuielile, care sunt în creștere. Prin aceasta epidemie avem o criza care nu este doar de sanatate publica, ci afecteaza întreaga economie . Va fi nevoie sa se declare o creștere probabil semnificativa a deficitului bugetar, este nevoie de bani mai multi in sanatate publica, pe partea de asiastență socială, șomajul, toate trebuie plătite, vom avea o situație a bugetului complicată. Este clar că această complicație nu se rezolvă de la sine, Guvernul va trebui să facă o analiză curpinzătoare și să nu ne limităm doar la o rectificare care prevede câteva schimbări. Să se reevalueze si veniturile – care sunt in scadere – dar și cheltuielile, care sunt in creștere”, a spus președintele.