ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE  Ministrul Justiției, Florin Iordache, a declarat că nu retrage proiectele de ordonanțe de urgență  privind grațierea și modificarea Codurilor Penale, după ce președintele Iohannis a cerut acest lucru Guvernului.

„Eu mi-am asumat proiectele și merg cu ele. Ce va decide Guvernul, nu știu ce va decide. Dar eu mi-am asumat proiectele. Cele două proiecte pe care le-am propus ministerului, ministerul le-a lucrat și le-a completat. Eu, ministrul Justiției, nu le retrag. Ce face Guvernul, nu știu ce face Guvernul. N-am premier în țară și nu știu care e decizia Guvernului", a declarat Florin Iordache pentru gândul.info.
 
Știre inițială
 
Bătălia pe ordonanțele guvernului privind grațierea și amnistia merge mai departe, cu președintele Iohannis ajuns vârf de lance.
 
După ce, încălcând Constituția, s-a autoinvitat la ședința de guvern de miercuri, pentru a pune presiune pe Executivul Grindeanu și a-l determina să o lase mai moale cu proiectele de Ordonanță privind grațierea și amnistia, profitând și de protestele din ultimele două zile, Iohannis continuă războiul.

Într-o postare pe Facebook, președintele României cere Guvernului să retragă cele două proiecte, despre care spune că sunt „făcute cu dedicație”.

"Proiectele de Ordonanțe de Urgență privind grațierea și modificarea Codurilor penale sunt neavenite, inacceptabile și par a fi făcute cu dedicație, o spun cele mai autorizate voci din Justiție. Parchetul General, DNA, Înalta Curte de Casație și Justiție, DIICOT, asociațiile magistraților și organizații ale societății civile s-au pronunțat ferm împotriva modificării cadrului legislativ referitor la corupție, abuz în serviciu și integritate, în regim de urgență, fără analize obiective și în condiții de totală netransparență. Sunt suficiente argumente care să determine Guvernul să retragă aceste Ordonanțe de Urgență", a scris Klaus Iohannis, pe Facebook.