ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu scrie pe blogul său despre evaluarea conducerii DNA și a Parchetului General făcută de Ministrul de Justiție, Tudorel Toader.
 
Despre criticile aduse de ministrul Justiției șefei DNA, Cristoiu concluzionează: Deocamdată a fost coborâtă cu câteva crăci mai jos, dacă ne gîndim că pînă nu demult se da huța în vîrful corcodușului, făcînd semne cu mîna, ca s-o vedem cît de sus e față de noi, muritorii, rămași pe pămînt. 
 
Așadar, spune Ion Cristoiu, raportul prezentat miercuri de ministrul Justiției a constituit „o uriașă victorie în procesul de revenire a țării la democrație după dictatura Binomului”.  Aceasta fiind prima evaluare, pe care o îndrăznește un ministru al Justiției, la adresa șefei DNA, într-o țară în care Cultul personalității a fost condamnat la plutonul de execuție de la Tîrgoviște.

„Poate că mulți vor fi fost dezamăgiți de decizia lui Tudorel Toader, întrebîndu-se ce rost a mai avut atunci întreg tărăboiul cu evaluarea, întins pe o perioadă de două săptămîni, marcat, cum am mai scris, de vînarea ministrului de către presă pentru a afla ceva din rezultatele procesului și de abilitatea cu care vînatul a evitat orice capcană.
 
După opinia mea, chiar tărăboiul iscat de evaluare, cu inevitabila ațîțare – se va cere sau nu revocarea Codruței Kovesi? – a constituit o uriașă victorie în procesul de revenire a țării la democrație după dictatura Binomului.
Să ne amintim că doar cu un an în urmă, un alt ministru al Justiției, nefericita femeie cu plapuma, pe numele ei Raluca Prună, anunța la ședința de Bilanț a DNA, gîtuită de emoție, c-o va reconfirma pe Codruța Kovesi pentru un nou mandat. Întreaga prestație a Ralucăi Prună, teoretic șefa șefei DNA, amintea de prosternarea femeilor cu coc din CPEx în fața Elenei Ceaușescu. Nici una dintre aceste femei cu coc nu atinsese, în propunerea ca Tovarășa să fie din nou aleasă Ștabă, cutremurarea de emoție a întregii sale persoane fizice, atinse de Raluca Prună.
 
La un an după acest moment aberant pentru o țară în care Cultul personalității a fost condamnat la plutonul de execuție de la Tîrgoviște, un ministru al Justiției îndrăznește s-o evalueze pe Codruța Kovesi. Iar aceasta, chiar dacă sfătuită de protectorul său necondiționat nefericitul ambasador al lui Hilary Clinton, Hans Klemm, să fie și ea un pic mai flexibilă, s-a dus la ministerul de Justiției, în cadrul evaluării, acceptată public de ea, care tuna și fulgera la început că ministrul n-are competențe s-o examineze nici măcar ca ginecolog", notează Cristoiu pe blogul său.