ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Ion Cristoiu comentează, în "Gândul de sâmbătă”, pe blogul personal,  „Cronica Războiului civil din PSD, apreciind că că încă de la înființare, PSD s-a definit ca un partid de corupți.  Jurnalistul susține că, prin „criza politică declanșată de Liviu Dragnea pentru a scăpa de inevitabila pușcărie, țara a fost aruncată într-un balamuc incredibil„.

Aceste scandaluri de suburbie au fost apanajul partidulețelor și în unele cazuri – cum ar fi, de exemplu, acela al PNȚD, al partidelor pe cale de descompunere, scrie Cristoiu în analiza de pe blogul său.
 
„Întîmplările halucinante din această săptămînă ne-au arătat că și un partid precum PSD e în stare de încăierările pentru sediu.
Partidul Social Democrat de azi în diferitele sale expresii postdecembriste – FSN, PDSR, PSD – s-a definit chiar de la începuturi ca un partid de corupți.
Cu toate acestea, el a fost votat în mai multe rînduri pentru a primi guvernarea.
Argumentele cruciale ale PSD în fața românilor a fost timp de 27 de ani următoarele:
Un partid care știe să administreze țara, ca urmare a nomenklaturiștilor de mîna a doua preluați de la PCR.
Un partid care asigură țării stabilitate.
Un partid care-și rezolvă disputele interne înainte ca acestea să ajungă în public, nu de puține ori în stil mafiot.
Un partid care te speria prin unitatea sa, cel puțin în spațiul public.
Toate aceste atuuri s-au făcut pulbere într-o singură săptămînă.
Prin campania de răsturnare a propriului guvern, PSD a dovedit că e incapabil să asigure o minimă stabilitate internă.”.

Drep concluzie a evenimentelor din această săptămână, Cristoiu spune:
„Cînd Războiul civil din PSD se va încheia – indiferent de rezultat – ar fi un atentat la siguranța națională desemnarea de către Klaus Iohannis a unui premier de la PSD.
 
Prin toate întîmplările din această săptămînă, inclusiv prin Scandalul Monitorul Oficial, PSD a arătat că e inapt din punct de vedere psihiatric să guverneze România.”

Comentariul poate fi citit AICI.