ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Traducătorul și cercetătorul Ionel Trandafir propune cititorilor ActiveNews o nouă incursiune în istoria mai puțin cunoscută a lumii:
 
„Faceți cunoștință cu omul de știință extrem de decorat, Thomas Midgley Jr.

Există un om de știință care a decedat de mult timp și care a contribuit de unul singur la mai multe prejudicii aduse lumii decât orice altă ființă umană, vreodată. Bărbatul care a ucis din greșeală cei mai mulți oameni din istorie se numea Thomas Midgley Jr.

Omul de știință și inventatorul Midgley provenea dintr-o generație de alți inventatori și vizionari. Tatăl său a contribuit chiar la crearea a ceea ce folosim astăzi ca anvelope de automobil. Bunicul său a inventat fierăstrăul cu dinți încastrați. Totuși, niciuna dintre aceste invenții nu a provocat nici pe departe atât de mult rău ca ultima invenție a lui Midgley.

În 1905, Thomas Midgley Jr. a avut o obsesie cu tabelul periodic al elementelor. Tocmai această fascinație a sa a sfârșit prin a-l ucide, la fel ca pe milioane de alți oameni.

... Care, de asemenea, se întâmplă să dețină distincția de a fi omul care a omorât din greșeală cei mai mulți oameni din lume.

Moștenirea lăsată în urmă de Midgley este una de toxicitate și moarte. E cam nasol ca oamenii să spună asta despre tine după ce mori, nu? Ei bine, în acest caz, din păcate, ”bârfele” sunt toate bine întemeiate.

Benzina cu plumb a fost inventată ca o soluție pentru benzina proastă care era distribuită la începutul secolului XX. În 1921, Midgley a găsit o modalitate de a modifica compoziția chimică a benzinei prin adăugarea de plumb și brom.

Benzina cu plumb inventată de acesta a fost o soluție atrăgătoare pentru a evita problemele cauzate de benzina de la începutul secolului XX. Compania a numit substanța "etil" și nu a menționat nimic despre plumb în publicitate sau în rapoartele de informare.

Din păcate, producția acestei noi substanțe avea tendința de a provoca o moarte violentă, care includea halucinații și nebunie. Se pare că otrăvirea cu plumb nu este distractivă.

În deceniile următoare, cercetătorii și consiliile de sănătate au stabilit că aditivii de plumb din benzină erau poluanți foarte toxici care provocau tulburări de sânge și de creier la copii. Apoi, au existat comportamente antisociale și niveluri scăzute ale IQ-ului.

Toate acestea nu menționează nici măcar faptul că benzina cu plumb a ucis șapte muncitori din fabrică în primele etape de dezvoltare a produsului!

Și nu uitați de freon!

Nu numai că a inventat benzina cu plumb, dar a inventat și aparatele de refrigerare sau de încălzire concepute pentru a funcționa cu un agent de răcire sau de refrigerare care conține clorofluorocarbon (CFC), care sunt o mare pagubă pentru planetă.

Felicitări, Thomas!

Iată care este partea interesantă: Thomas Midgley Jr. s-a intoxicat cu plumb și în cele din urmă s-a îmbolnăvit de poliomielită. Handicapul său l-a determinat să dezvolte un sistem elaborat de sfori și scripeți pentru a putea fi în continuare mobil.

S-a încurcat în frânghiile invenției sale și a murit strangulat.

Este responsabil pentru otrăvirea a trei generații de copii prin otrăvire cu plumb. De asemenea, a crescut riscul de cancer de piele și alte probleme ale pielii pentru toți locuitorii planetei.

Omul care a ucis accidental cei mai mulți oameni din istorie a lăsat o moștenire de moarte și boală. Au trecut mai bine de 30 de ani de la dispariția sa și încă suferim consecințele invențiilor sale.”

Traducere și subtitrare: Ionel Trandafir

Articole conexe pentru cei interesati cu link-uri directe AICI sau mai jos:
https://www.nbcnews.com/mach/science/do-airplane-contrails-add-climate-change-yes-problem-about-get-ncna1034521?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Sea-Spray?
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_LAC
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Dew
https://www.nytimes.com/1994/06/11/us/minneapolis-called-toxic-test-site-in-53.html
https://www.theguardian.com/politics/2002/apr/21/uk.medicalscience
https://www.dailymail.co.uk/news/article-2210415/Revealed-Army-scientists-secretly-sprayed-St-Louis-radioactive-particles-YEARS-test-chemical-warfare-technology.html
https://www.stlpr.org/arts/2021-11-11/survivors-of-cold-war-era-experiments-on-black-st-louisans-speak-out-in-documentary
https://libertarianinstitute.org/articles/that-time-the-u-s-army-sprayed-millions-of-americans-with-zinc-cadmium-sulfide/
https://www.businessinsider.com/army-sprayed-st-louis-with-toxic-dust-2012-10?op=1
https://historycollection.com/u-s-government-secretly-tested-weapons-citizens-st-louis/3/
https://www.smithsonianmag.com/smart-news/1950-us-released-bioweapon-san-francisco-180955819/
https://www.businessinsider.com/the-military-tested-bacterial-weapons-in-san-francisco-2015-7
https://www.grunge.com/296699/the-germ-warfare-experiments-secretly-conducted-on-u-s-citizens/
https://www.nytimes.com/1972/07/03/archives/rainmaking-is-used-as-weapon-by-us-cloudseeding-in-indochina-is.html
https://owlcation.com/humanities/Hidden-History-of-the-United-States-of-America-When-Weather-Was-a-Weapon
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Operation_Popeye
https://www.ripleys.com/weird-news/operation-popeye/
https://www.geoengineeringwatch.org
https://youtu.be/O4WhYKP83zo?si=NXcfeedJGjq-G_o3
https://youtu.be/WR6uSXW-8p4?si=MYLRHMiuSrEFPlh4
https://www.huffpost.com/entry/nuclear-war-global-warming_n_828496