ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ajunși la putere pe valul tragediei de la Colectiv, tehnocrații au legalizat tocmai acele nereguli care au dus la incendiul din toamna lui 2015.
 
O dovedește o hotărâre de guvern a guvenului Cioloș, care prevede că, până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investițiilor. 
Guvernul Ponta a plecat pentru că au murit oameni la Colectiv.
 
Înscăunați la Palatul Victoria de președintele Iohannis, care și-a dorit cu ardoare "guvernul lui", tehnocrații au făcut tot ce trebuia pentru ca legea să fie încalcată iar neregulile să se perpetueze.  Dovada este negru pe alb. E vorba de  HOTĂRÂREA (HG 51-2016) pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu.
 
Documentul prevede obligativitatea construcțiilor și amenajărilor care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu să obțină acest document până la 30 iunie 2017.

Potrivit fostului ministru de Interne, Dragoș Tudorache, HG a fost dată pentru că niciun local nu putea să intre în legalitate în 5 luni și de aceea a fost aleasă soluția prorogări, scrie cotidianul.ro.

”La data intrării în vigoare a HG 571/2016, se abrogă Hotărârea Guvernului nr. 1.739/2006 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 995 din 13 decembrie 2006, cu modificările și completările ulterioare.

Până la 30 iunie 2017, construcțiile și amenajările care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu sunt obligate să obțină acest document, potrivit Legii nr. 33/2016 privind aprobarea OUG nr. 52/2015 pentru modificarea și completarea Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor.

Obligația obținerii autorizației de securitate la incendiu revine beneficiarului investiției ori persoanei fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții noi sau intervenții la construcțiile existente.

Până la data obținerii autorizației de securitate la incendiu, răspunderea pentru funcționarea construcțiilor și amenajărilor din punctul de vedere al asigurării cerinței de securitate la incendiu revine exclusiv beneficiarilor investițiilor.

Începând cu data de 01 iulie 2017, constituie contravenție funcționarea construcțiilor și amenajărilor fără a deține autorizație de securitate la incendiu și se sancționează conform Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit ISU Bucuresti-Ilfov.


Documentul avizat de premierul Cioloș poate fi citit AICI.