ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Israel, un raport al Ministerului Sănătății din aprilie privind efectele secundare ale vaccinului Pfizer-BioNtech a ridicat îngrijorări cu privire la o posibilă legătură între a doua injecție și câteva zeci de cazuri de miocardită. Raportul a precizat că 60 de pacienți cu miocardită au fost tratați și au fost externați din spital în stare bună. Doi dintre pacienți, care se pare că erau sănătoși până la primirea vaccinului, inclusiv o femeie de 22 de ani și un bărbat de 35 de ani, au murit, transmite The Times of Israel.

Într-un alt articol marca Times of Israel, se afirmă faptul raportul a precizat că din cele peste 5 milioane de persoane vaccinate în Israel, au fost înregistrate 62 de cazuri de miocardită în zilele de după vaccinare. Acesta a constatat că 56 dintre aceste cazuri au apărut după a doua injecție și că majoritatea celor afectați erau bărbați sub 30 de ani.
 
Raportul a precizat că 60 dintre pacienți au fost tratați și au fost externați din spital în stare bună. Doi dintre pacienți, care se pare că erau sănătoși până la primirea vaccinului, inclusiv o femeie de 22 de ani și un bărbat de 35 de ani, au murit.

Există o preocupare specifică în ceea ce privește frecvența apariției observate la bărbații sub 30 de ani în zilele imediat după a doua injecție", au scris ei.  "În acest stadiu, conform constatărilor inițiale care trebuie încă verificate, există impresia că numărul (de cazuri) este mai mare decât ar fi de așteptat, în special în cazul celor sub 30 de ani."
 
Raportul a constatat că, dintre cei care au primit a doua doză, 1 din 100.000 au avut posibile efecte secundare de miocardită; cu toate acestea, acest număr a crescut la 1 din 20.000 în rândul celor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani. "Nu putem spune încă dacă există mai multe cazuri decât în mod normal sau dacă există un număr similar anual și proximitatea este doar o coincidență. Eforturile de a colecta mai multe date continuă", se arată în raport.