ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul, una dintre primele țări care a implementat certificatul de vaccinare, va reduce treptat utilizarea acestuia în majoritatea locurilor, au declarat miercuri autoritățile, conform surselor AFP.

Grupul de lucru guvernamental pentru coronavirus a decis că doar evenimentele cu "risc ridicat", cum ar fi petrecerile, vor necesita un „certificat verde" care să certifice că o persoană a fost vaccinată sau s-a recuperat de la virus, potrivit unui anunț publicat de guvernul premierului Naftali Bennett.

 
Noile reguli urmează să intre în vigoare duminică, în așteptarea aprobării unei comisii parlamentare.

Unitățile care au cerut de obicei dovada vaccinării - inclusiv restaurante, baruri, săli de sport și hoteluri - vor renunța probabil la această cerință dacă măsurile vor fi adoptate.

Guvernul va publica în curând o listă completă a locurilor în care este încă necesar certificatul, a confirmat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului de lucru.

Noile reguli ar reduce, de asemenea, valabilitatea certificatului verde la patru luni pentru persoanele care au primit două vaccinuri. Cei care au primit un al treilea sau al patrulea vaccin de rapel ar putea deține permisul verde pe termen nelimitat.

Grupul de lucru a recomandat, de asemenea, ca și persoanele nevaccinate să se poată îmbarca într-un zbor din Israel fără un test de coronavirus, cu condiția ca țara de destinație să nu solicite un astfel de test.

Bennett a promis, totodată, că va evita închiderile stricte pe care israelienii le-au îndurat la începutul pandemiei.