ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR) anunță că a câstigat un proces împotriva profesorului universitar Ioan Scurtu, pentru încălcarea dreptului la imagine prin publicarea unui articol în care acesta susținea că FDGR este continuatorul unei organizații fasciste, calitate în care ar fi dobândit numeroase clădiri pentru care ar încasa în prezent chirie de la statul român.


Reamintim că Ioan Scurtu a fost dat în judecată, în iulie 2017, de FDGR, după ce reputatul cercetător a scris un articol în care arăta legăturile dintre Forumul din care a făcut parte Klaus Werner Iohannis și Grupul Etnic German. Pe baza datelor istorice, istoricul Ioan Scurtu arăta că „justiția românească – despre care se spune că este corectă și neinfluențată politic – a luat o decizie unică în Europa: reabilitarea unei organizații hitleriste. Pe această bază, au fost retrocedate clădiri ale unor grădinițe, gimnazii, licee și alte instituții publice, care – pentru a-și putea continua activitatea – a trebuit să semneze contracte de închiriere, plătind sume consistente Forumului Democrat German, succesorul Grupului Etnic German.”

„Mentionez ca am depus in contul FDGR suma de 6000 lei reprezentand daune morale, respectiva suma de 2540 reprezentand cheltuieli de judecata. Am indepartat de pe blogul personal articolul conform hotararii judecatoresti” , a spus istoricul român, citat de cotidianul.ro.