ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trei sute de lucrători din domeniul medical din Italia au depus o contestație în justiție împotriva cerinței obligatorii de a se vaccina cu seruri experimentale Covid, informează Barron's, citând cotidianul italian Giornale di Brescia

Procesul, intentat de profesioniști din întreaga Italie de Nord, va fi audiat pe 14 iulie.

„Aceasta nu este o bătălie a antivacciniștilor, ci o bătălie democratică”, a declarat avocatul constituțional Daniele Granara, care a contribuit la pregătirea cazului.

„Îi forțăm pe oameni să își asume un risc sub amenințarea că nu li se va mai permite să își exercite profesia”, a adăugat el.

Granara apără, de asemenea, zeci de îngrijitori care au fost suspendați de la locul de muncă pentru că au refuzat să se vaccineze.

Italia a adoptat în aprilie o lege care îi obligă pe toți cei care sunt angajați în funcții publice sau private din domeniul sănătății sociale, inclusiv în farmacii și cabinete medicale, să se vaccineze împotriva Covid-19 sau să fie suspendați fără plată, cu excepția cazului în care angajatorul îi poate repartiza în alte posturi.

După persoanele în vârstă și considerate vulnerabile, îngrijitorii, dar și profesorii, au fost primii care au fost vaccinați în Italia.

În total, 52,7 milioane de doze de vaccin au fost administrate în întreaga țară, iar aproximativ 19,5 milioane de italieni sunt acum complet vaccinați, adică 36% din populația cu vârsta mai mare 12 ani.

Potrivit datelor oficiale recente, 45.750 dintre cei 1,9 milioane de salariați din domeniul sănătății nu au primit încă nici o doză de vaccin.