ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consiliul de Miniștri din Italia a aprobat decretul-lege pentru obligativitatea certificatului „verde” la toate locurile de muncă, ceea ce impune vaccinarea, testarea sau vindecarea de Covid-19 a angajaților și îngrădirea dreptului la muncă pentru cei care nu se supun cerinței. Potrivit Cotidianul.ro, documentul „sanitar” ar urma să devină obligatoriu în jurul datei de 15 octombrie 2021 pentru toți angajații din sistemul public sau privat, Italia fiind prima țară din Uniunea Europeană care impune, ocolind procedura parlamentară și prevederile constituționale, un sistem atât de draconic de condiționare digital-sanitară.

Cei care nu vor achiesa la acest dictat politic sub pretext epidemiologic se vor trezi că li se suspendă contractul de muncă și, implicit, salariul după 5 zile de acces la muncă fără certificatul „sanitar”. Obligativitatea acestuia va fi extinsă și pentru cei care lucrează în asociații de voluntari. Rămâne de văzut cum se vor descurca angajatorii în cazul în care angajații vor opune rezistență îndârjită, nemaivenind la muncă și căutându-și dreptatea în instanță. Sunt preconizate, ca și până acum, ample mișcări de protest.

Ca și în Israel, guvernanții italieni recunosc că impunerea certificatelor „sanitare” nu are legătură cu medicina, ci constituie un mecanism politic de constrângere la vaccinarea cu serurile experimentale Covid. Scopul guvernului italian este acela de a atinge cel puțin pragul de „siguranță” de 80% din populație vaccinată. Premierul Mario Draghi afirmă despre așa-zisul certificat „verde” că funcționează și este o soluție „comodă”. Asta doar pentru conformiști, cei care însă refuză înregimentarea pandemică putând fi siguri că vor avea o viață din ce în ce mai puțin „comodă”.

În Italia, conform datelor guvernamentale, 13,9 milioane de angajați au deja certificatul „verde”, iar 4,1 milioane nu. Măsura ar impacta, așadar, un total de aproximativ 18 milioane de cetățeni, reprezentând populația activă a țării. De asemenea, măsura dictatorială va afecta și câteva milioane de români de pe ambele maluri ale Prutului, plecați la muncă în Italia, aceștia reprezentând cea mai mare minoritate din Peninsulă.