ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Utilizarea tot mai frecventă în bucătărie a făinii fabricate din greieri, lăcuste și larve de insecte a întâmpinat o opoziție acerbă în Italia, unde guvernul va interzice utilizarea acesteia în pizza și paste și o va separa pe rafturile supermarketurilor, potrivit TheTimes și stuff.co, citate de ȘtiriPeSurse și conform agenției de știri italiene ANSA.

În semn de teamă că insectele ar putea fi asociate cu bucătăria italiană, trei miniștri guvernamentali au convocat o conferință de presă la Roma pentru a anunța patru decrete care vizează o represiune. „Este fundamental ca aceste făinuri să nu fie confundate cu alimente produse în Italia", a declarat Francesco Lollobrigida, ministrul agriculturii.

Toate cele patru insecte sunt citate în decretele italiene, care vor impune ca toate produsele care le conțin să fie etichetate cu litere mari și expuse separat de alte alimente.

„Cine vrea să mănânce aceste produse o poate face, dar cei care nu vor, și îmi imaginez că vor fi majoritatea italienilor, vor putea alege", a declarat Lollobrigida. 

Orazio Schillaci, ministrul sănătății, a declarat că legislația va interzice, de asemenea, utilizarea făinii de insecte în produsele „tipice" italiene, cum ar fi pizza și pastele.