ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicamentul antiparazitar, cunoscut pentru eficacitatea pe care o are în tratarea virusului COVID, după ce doctorul Ion Alexie a tratat 50 de pacienți cu ajutorul ivermectinei, a fost recent pus într-un studiu internațional pentru noi investigații care să ateste randamentul pe care acesta îl oferă, dar la scurt timp, rezultatele cercetării ar fi fost schimbate de către OMS, prin intermediul Unitaid, organizație care finanțează cercetarea pentru a accelera dezvoltarea de noi tratamente pentru diferite boli, amintește alephnews.ro, citând Dur a Avaler.
 
Finanțarea inițiativei globale Unitaid provine din state, precum Marea Britanie, Norvegia, Franța, dar și Chile. În rândul sponsorilor renumiți ai organizației se află Fundația Bill & Melinda Gates.

Printre doctorii care au recomandat folosirea ivermectinei împotriva noului virus, se numără medicul belgian Marc Wathelet, care a susținut ipoteza conform căreia eficiența acestui medicament ar putea înlătura pandemia în doar câteva săptămâni, potrivit scrisorii adresate de acesta ministrului Sănătății și Prim-Ministrului din Belgia, menționează antena3.

Ivermectina a fost aprobată în India,îndată ce s-a auzit despre rolul pe care îl poate avea în tratarea COVID-19. Doctorul Adina Alberts declara că "Încercările Big Pharma de a restricționa medicamentele antimalarice nu au avut succes, pentru că India este o zona cu risc malaric, deci acesteau erau necesare oricum(...) În India Ivermectina se găsește pe toate drumurile". De asemenea, în cadrul unei emisiuni din 10 martie, care a avut loc la Starea de Libertate, Cristian Niculescu, jurnalist, a declarat că în timpul unei călătorii în Egipt pe timp de pandemie, a fost surprins să vadă că pe rafturile din față ale farmaciilor se găsește ivermectină. Asta, în timp ce țările dezvoltate ale lumii au cumpărat cu un miliard de doze de vaccin mai mult decât au nevoie cetățenii lor, afrimă AlJazeera.