ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Japonia a suspendat utilizarea a aproximativ 1,63 milioane de doze de „vaccinuri” Covid produse de ModeRNA pe motiv că acestea ar fi fost contaminate, informează Antena3.

Ministerul nipon al Sănătății a anunțat că „materiale străine” au fost găsite în unele doze dintr-un lot de aproximativ 560.000 de flacoane (5.600.000 de doze). 

Takeda Pharmaceutical, care vinde și distribuie „vaccinul” Covid bazat pe ARN mesager în Japonia, a declarat că ModeRNA a pus 3 loturi în așteptare „din precauție”.

Nu există încă date despre ce tip de „materiale străine” au fost găsite în dozele de „vaccin” Covid, însă Takeda le-a descris ca pe niște particule asupra cărora s-au făcut teste de urgență. 

Rapoarte de contaminare au venit și din alte 7 centre, cu 39 de flacoane (390 de doze) despre care s-a constatat că au fost afectate. 

Ministerul Sănătății din Japonia a publicat numerele loturilor, astfel încât persoanele vaccinate să poată verifica dacă dozele cu care au fost injectate erau sau nu contaminate, scrie publicația Japan Times, citată de BBC.