ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, în ședința din data de 23 noiembrie, suspendarea din funcție, începând cu această dată, a doamnei Geanina Terceanu, judecător în cadrul Tribunalului București, ca urmare a dispunerii față de aceasta a măsurii arestării preventive.

"Măsura arestării preventive a fost dispusă pentru o perioadă de 30 de zile prin încheierea nedefinitivă pronunțată de Curtea de Apel București – Secția I Penală la data de 20 noiembrie 2015, la propunerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție. Hotărârea de suspendare din funcție a fost luată de Secția pentru judecători în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conform cărora secțiile Consiliului dispun suspendarea din funcție a judecătorilor și procurorilor și art. 62 alin. (1) lit. a1)  din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, potrivit cărora judecătorul este suspendat din funcție când față de acesta s-a dispus arestarea preventivă", se arată în comunicatul care apare pe site-ul CSM.

Geanina Terceanu și frații Ioan și Victor Becali au fost arestați de magistrații Curții de Apel București, la solicitarea procurorilor DNA, care o acuză pe judecătoare că a luat mită pentru a-i achita pe cei doi și pe alți șase oameni de fotbal, în dosarul Transferurilor.