ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


BBC a declarat că poliția chineză l-a agresat și reținut pe unul dintre jurnaliștii postului care transmitea un protest în Shanghai, conform MSN.

În video-ul de mai jos se observă cum ofițerii de poliție din Shanghai l-au lovit cu pumnii și picioarele pe reporterul BBC Edward Lawrence în timpul unui protest.
 
"BBC este extrem de îngrijorat de tratamentul aplicat jurnalistului nostru Ed Lawrence, care a fost arestat și încătușat în timp ce acoperea transmitea din Shanghai", a declarat într-un comunicat un purtător de cuvânt al postului public britanic de televiziune.

"El a fost reținut timp de mai multe ore înainte de a fi eliberat. În timpul arestării sale, a fost bătut și lovit de poliție. Acest lucru s-a întâmplat în timp ce el lucra ca jurnalist acreditat", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Shanghai este unul dintre numeroasele orașe chineze care au înregistrat proteste din cauza restricțiilor stricte anti -COVID, care au luat amploare în ultimele zile.