ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalista Gabriela Vlăsceanu a fost găsită moartă în casă. În ultimul timp a fost alături de refugiații ucraineni din Gara de Nord, transmite ȘtiripeSurse. Fosta jurnalistă a fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă, potrivit unei prietene a sa, ziarista Dana Fodor Mateescu.

Gabriela făcea parte dintr-un segment al generației de ziariști post-decembriști care a fost eliminat la un moment dat din presă, mulți dintre aceștia pentru că „știau prea mult” și nu erau subordonați unor reprezentanți repetenți ai serviciilor speciale.

În ultima perioadă ea instrase în grupul voluntarilor de la Gara de Nord care ajută refugiații din Ucraina. Dana Fodor Mateescu a scris pe site-ul ei, ieri, 25 iunie 2022:

„Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă nu mai este. A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă…

Ne cunoșteam de vreo 13 ani. Nu am pomenit un om mai sufletist decât ea. Ajuta pe toată lumea, n-avea stare, până nu știa că cei din jurul ei erau mulțumiți. A scris la Agerpres, dar și la Jurnalul Național.

La Gala premiilor Clubului Roman de Presa, editia a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisa – știre de agenție. Era un om muncitor și valoros.

Apoi a fost nevoită să plece din presă. I-a fost tare greu, pentru că nu-și găsea de lucru, și trebuia să se întrețină. Iubea pisicile, copiii și florile.”, scrie prietena ei vorbind și despre dedicația cu care ajuta refugiații din Ucraina ca voluntar la Gara de Nord.

„Din păcate, draga de ea, n-a mai apucat să scrie. Inima ei mare s-a oprit ieri. Gabriela Vlăsceanu fost un înger pe pământ.”, scrie colega ei.

„Obosise, pentru că se ducea și la serviciu, lucra își găsise un job. Era epuizată, dar fericită. Așa au găsit-o ai ei. Cu capul pe masă, cuminte, de parcă ar fi spus: „Nu, n-am murit. Doar mă odihnesc nițel, fumez o țigară și dup-aia vin. Așteptați-mă!”...”, mai scrie aceasta.

Înmormântarea a avut loc azi la cimitirul Ghencea 2.

Citiți și Moarte fulgerătoare: Un sergent din Batalionul 315 Artilerie a fost secerat de un atac de cord în timp ce juca fotbal cu prietenii. Adrian Gui, din Sălaj, avea 37 de ani, la fel ca cel mai bun profesor de religie din județ, decedat subit de scurt timp

Gabriela se alătură unei liste din ce în ce mai lungi de ziariști care au murit subit în ultima perioadă: zilele trecute, poetul Ancelin Roseti, publicist la Adevărul, a murit la 55 de ani după ce a anunțat că a suferit un AVC și și-a „implantat cipul” acum un an; prietenul nostru, talentatul fotograf sportiv Nicușor Stan, decedat la jumătatea acestei luni de iunie după ce împlinise 63 de ani (foto mai jos), jurnalistul EVZ Vlad Teodorescu, triplu vaccinat și mort subit la începutul lunii chiar când ziarul împlinea 30 de ani de la apariție, jurnalistul EVZ Ovidiu Drugă, de 52 de ani, mort subit la finalul lunii mai, ziarista Valentina Mareș decedată în urma unui infarct în aprilie, ziaristul triplu vaccinat Marius Huțanu din Pitești, decedat după un AVC la 48 de ani, găsit mort în pat în luna februarie, ziaristul constanțean Paul Pârvu - aka „Măi, animalule” - mort vaccinat cu un dublu AVC și înmormântat chiar de ziua lui în ianuarie. Ne amintim și de jurnalista Andreea Budica, moartă subit, la numai 41 de ani, în urma unui AVC, în luna iune a anului trecut, după ce la începutul anului publica pe pagina personală despre „schema de imunizare după vaccinul Pfizer” sau de profesorul și jurnalistul Gheorghe Dolinschi din Suceava decedat după ce și-a făcut vaccinul anti-Covid chiar de ziua lui. Din generația ante-decembristă de ziariști bucureșteni cunoscuți, anul trecut au murit Horia Alexandrescu, de 74 de ani și Florin Condurățeanu, de 71 de ani. Și alții...

Dumnezeu să-i ierte!