ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Andrei Bălan a plecat într-o lume mai bună la doar 47 ani. Ultimele săptămâni și le-a petrecut luptând cu un cancer galopant la stomac, scrie RomaniaTv.net.

Sâmbătă, 2 iulie 2022, și-a luat adio de la cei dragi pe versurile lui Radu Gyr, pe care le-a trimis-o colegilor săi din redacția Fanatik.ro, care au publicat un articol In Memoriam, din care redăm mai jos.

Redacția Fanatik.ro anunță cu nemăsurată durere trecerea în neființă a celui care a fost jurnalistul Andrei Bălan, coleg, prieten, tată, soț. Un om care lasă un gol imens în sufletele tuturor celor care l-au cunoscut. 

Cu o vastă experiență, de 25 de ani în presă, Andrei a lucrat la toate publicațiile de sport din România în prima parte a carierei, dar și în presa generalistă și online, în ultimii 10 ani. 

În urmă cu câteva luni, la începutul războiului din Ucraina, era în deplinătatea puterilor sale. El s-a aflat la granița de nord a României de unde a scris o serie de reportaje și chiar a vrut să meargă la Kiev, în miezul evenimentelor, amintesc colegii săi. Foto Fanatik:

Andrei Bălan, ce ar fi împlinit 48 ani peste o lună și jumătate, a trecut în lumea celor drepți în cursul zilei de sâmbătă, 2 iulie 2022, după ce a luptat cu o boală necruțătoare în ultimele săptămâni.

Corpul neînsuflețit va fi depus luni la Biserica Sf. Mihai si Gavril, din Bulevardul Ghencea, numărul 41, urmând ca înmormântarea să aibă loc în cursul zilei de marți.

Jurnalist de gardă veche, meserie pe care a servit-o cu mult patos timp de 25 ani, Andrei Bălan a lucrat ca reporter special în presa sportivă ani buni, începând cu Sportul Românesc, continuând cu Gazeta Sporturilor, Prosport și Libertatea, culminând cu conducerea ziarului Sport Total, în 2007-2008, în calitate de Director General.

Cariera și-a continuat-o la Fanatik.ro unde a reușit nu doar să facă o treabă excelentă, pe măsura talentului și experienței sale, dar a devenit sufletul redacției, îndrăgit de colegi, un jurnalist care deschidea la prima oră redacția și o încuia ultimul, mai scriu colegii săi de la Fanatik.

Și-a petrecut ultimele săptămâni luptând cu boala, dar mereu optimist: "Nu mă las, lupt! Sunt leu până la moarte!”

Destinul însă nu a ținut cont de pofta de viață pe care Andrei a avut-o mereu. Iar același destin a dorit ca în ultima sa poză, Andrei Bălan, proaspăt externat din spital pentru a reintra în altul, să îmbrace un tricou negru, cu un mesaj sugestiv: "Celelalte cuvinte”, relevă colegii săi.

De altfel, în unul din ultimele sale mesaje către colegii de la Fanatik.ro, Andrei a simțit că sfârșitul îi este, din păcate, prea aproape, transmițând o celebră poezie scrisă de Radu Gyr:

Ne vom întoarce într-o zi,
Ne vom întoarce neapărat.
Vor fi apusuri aurii,
Cum au mai fost cînd am plecat.

Ne vom întoarce neapărat,
Cum apele se-ntorc în nori,
Sau cum se-ntoarce, tremurat,
Pirdutul cântec pe viori.

Ne vom întoarce într-o zi,
Și cei de azi, cu pașii grei,
Nu ne-or vedea, nu ne-or simți,
Cum vom pătrunde-ncet în ei.

Ne vom întoarce ca un fum,
Ușor, ținându-ne de mâini,
Toți cei de ieri în cei de-acum,
Cum trec fântânile-n fântâni.

Cei vechi ne-om strecura, tiptil,
În toate dragostele noi
Și-n cântecul pe care și-l
Vor spune alții după noi.

Noi, cei pieduți, re-ntorși din zări,
Cu vechiul nostru duh fecund,
Ne-napoiem și-n disperări,
Și-n răni ce -n piepturi se acund.

Și-n lacrimi ori în mângâieri,
Tot noi vom curge zi de zi,
În tot ce mâine, ca și ieri
Va sângera sau va iubi!

Redacția Fanatik.ro transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate. Dumnezeu să te aibă în pace, Andrei – leu până la moarte și dincolo de ea!, mai scriu colegii său.

Subsemnăm. Dumnezeu să-l odihnească!

Andrei Bălan

Andrei Bălan - reporter special pe zona de Actualitate la Fanatik. A debutat ca ziarist în 1997, la Sportul Românesc și, ulterior, la Cotidianul, Gazeta sporturilor, Unica, Libertatea, Pro Sport, Sport Total, Kanal D.

Studii:

1993-1997: Facultatea de Geografie, Universitatea București.

Experiență profesională:

1997-1998: Sportul românesc – redactor fotbal.

1998-1999: Cotidianul – reporter fotbal și reporter special.

1999-2000: Gazeta sporturilor – reporter fotbal și reporter special.

2000-2002: Unica – reporter special.

2003-2005: Libertatea– reporter sport.

2003-2005: Pro Sport – editorialist.

2005-2007: Sport Total – editor coordonator, redactor șef.

2008-2012: Libertatea – sef departament reporteri speciali.

2012-2020: Kanal D – redactor online.