ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 12.06/ 9:15 Plecarea ambasadorului Hans Klemm a fost confirmată luni de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, care însă e evitat să comenteze activitatea diplomatului american,  conform Mediafax.

„Așteptăm să vedem dacă i se oferă agrementul și după aceea vă pot spune și numele. În orice caz e o persoană care cunoaște limba română”, a declarat Meleșcanu, întrebat cine îi va lua lui Hans Klemm ca ambasador al SUA la București.

„Nu pot eu să fac evaluări la adresa ambasadorului Klemm pentru că nu cunosc decât o parte mică a activității sale, respectiv discuțiile instituționale pe care le-am avut la Ministerul Afacerilor Externe și, din acest punct de vedere, vă asigur că au fost întotdeauna cordiale, chiar dacă nu am fost de acord cu toate problemele. În rest, evaluarea nu-mi aparține mie, aparține Departamentului de Stat”, a adăugat ministrul de Externe.
 
Știrea inițială

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, se pregătește să plece din România. În locul său ar urma să fie numit un apropiat al președintelui Donald Trump. Așa susține jurnalistul Dan Andronic, care mai afirmă că Ministerul Afacerilor Externe a fost deja informat despre această mutare, scrie evz.ro
 
„Vă dau o veste care să nu aibă legătură cu mitingul PSD, dar care să vă placă? Ambasadorul SUA Hans Klemm pleacă din România! E sigur, deja MAE român a fost înștiințat! De când știu? De vreo săptămână! De când știe Klemm? De când nu a mai intervenit în treburile interne ale României! Cine vine? Unul din oamenii apropiați de Trump”, scrie Dan Andronic pe Facebook.

Deocamdată, informația nu a putut fi confirmată oficial sau din alte surse din cadrul MAE.

Diplomat de carieră, Hans Klemm este ambasador al SUA în România din anul 2015, din timpul administrației Obama. După ce Donald Trump a devenit președintele SUA, în presă și în mediul online a apărut tot mai frecvent informația conform căreia ambasadorul Klemm va fi înlocuit, în special ca urmare a sprijinului pe care îl acordă propagandei LGBT,  în contradicție cu politica republicană conservatoare de la Washington.