ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația Neamunit are plăcerea să vă invite la lansarea volumului „Uitați în inima României” de Dan Tanasă, președintele Asociației pentru Demnitate în Europa. Evenimentul va avea loc joi, 20 aprilie, la ora 19:00, la Sala Dalles din București.

Volumul abordează relațiile interetnice româno-maghiare și beneficiază de girul a două personalități ale vieții publice românești, academicianul Dinu C. Giurescu și prof. univ. dr. Radu Baltasiu, care au semnat prefața și postfața.

Fragment din prefața lucrării semnată de academicianul Dinu C. Giurescu: „Volumul domnului Dan Tanasă, „Uitați în inima României – Aspecte actuale ale conviețuirii româno-maghiare în inima României", demonstrează realitatea discriminării românilor din cele două județe, cu următoarele caracteritici: este un fenomen de masă, instituționalizat, cu fapte de discriminare efectuate în mare parte de membrii U.D.M.R. în calitatea lor de primari, președinți de consilii, directori de școli și instituții de cultură sau ale administrației centrale. Discriminarea românilor pe criterii etnice, din cele două județe, este sistematică”.

Prezintă: prof. univ. dr. Radu Baltasiu, director al Centrului European de Studii în Probleme Etnice din cadrul Academiei Române, Adrian Ursu, jurnalist și realizator Antena 3 și prof. univ. dr. av. Ioan Sabău-Pop, președintele Formului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș.

Detalii complete despre lansare găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului aici.