ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul de investigații Sorin Ovidiu Bălan continuă să vină cu argumente care demontează teoria autorităților în cazul Caracal conform căreia suspectul Gheorghe Dincă ar fi „un lup singuratic”, teorie despre care spune că are un scop bine țintit: acela ca ancheta să fie cât mai repede închisă. În textul din Evenimentul Zilei, Sorin Ovidiu Bălan susține că dosarul dispariției și asasinării Alexandrei, care trebuia să se oprească la Dincă, „trebuia să aibă aceeași soartă cu cel din 2012. Adică, un țap ispășitor, care se duce la pușcărie și eventual, moare acolo”. Cel mai imprortant element expus de jurnalistul de investigații este acela conform căruia Dincă nu ar fi surprins-o pe Alexandra cu telefonul aprins, așa cum se spune, ci ar fi fost anunțat de către cineva, ori de la 112, ori de la Poliție, că fata a sunat și a cerut ajutor, dând adresa unde se afla.  Jurnalistul vorbește și despre minciunile țesute de fiica lui Dincă, întrebându-se de ce, în condițiile în care declarațiile ei și ale soției lui Dincă se schimbă de la o zi la alta,  cele două nu au fost anchetate serios pînă acum.


„Dincă afirmă că a ucis-o pe Alexandra pentru că a prins-o cu telefonul în mână după ce sunase la 112. Atunci l-au apucat furiile și a lovit-o.

Desigur, după cum declară, nu a vrut să o omoare. Dar fata nu a avut noroc și a căzut rău cu capul în ceva contondent și de-aia a murit. Adică, lovitură cauzatoare de moarte, care se pedepsește mult mai blând decât un omor. Ceva însă aici nu se potrivește. Convingerea mea fermă este că Dincă nu a surprins-o pe fată cu telefonul aprins. Ci Dincă a fost anunțat de către cineva, ori de la 112, ori de la Poliție, că Alexandra a sunat și a cerut ajutor. Indicând inclusiv în ce cartier se află. De ce spun asta. La ora la care fata răpită a sunat la 112, Dincă se afla în Craiova. Cale de 45 de minute de mers cu mașina.

Să vedem acum când a sunat Alexandra la 112 și cât timp a vorbit. Primul apel are loc la 11.05.08 și ține până la 11.06.00. Deci, un minut. Cel de-al doilea apel este la 11.06.25. Ține până la 11.07.53 când Alexandra este transferată de operatoarea de la 112 la un polițist. Cu acesta vorbește până la 11.11.02. Deci, în total, până acum, Alexandra vorbește cu cei care ar fi trebuit să o salveze, 6 minute. Cel de-al treilea apel este la ora 11.12.36. Acest apel a ținut ceva mai mult de 3 minute. Deci, total, ceva mai puțin de 10 minute. Așadar, convorbirile au început la 11.05.08 și s-au încheiat aproximativ la 11.15.00.

Să trecem acum la Dincă. În jurul orelor 10.00, este surprins de camerele de supraveghere din Craiova, când iese din mallul de unde a cumpărat cartela de pe care a sunat părinții Alexandrei. Să facem socoteala timpului. La 10 urcă în taxi. Merge cel puțin 10 minute până pe strada Câmpia Izlaz, unde zăbovește și acolo, cel puțin 10 minute. Apoi alte 10 minute, ca să socotim ușor, până la locul unde face autostopul către Caracal.

Presupunînd că era destul de cunoscut de către cei care făceau naveta, este luat după 5 minute de așteptare. Asta face în tot ora 10,35. Urmează 45 de minute cel puțin până la Caracal. Asta înseamnă că Dincă a ajuns în locul unde sechestrease victima în jurul orelor 12,30.

Înapoi la Alexandra. După ce încheie convorbirile cu 112 este sunată înapoi și vorbește cu polițiștii Neagoe și Pistol aproximativ 20 de minute. Asta înseamnîă că aproximativ la 11,25-11,30, Alexandra nu mai vorbește la nici un telefon.

De la 11,30, până la 12,30, aproximativ, când Popicu ajunge în cel mai bun caz acasă, fata terminase demult de vorbit la telefon. Atunci, de unde știa Dincă, la interogatoriu, că Alexandra sunase la 112? Că el, cu telefonul în mână aprins, așa cum spusese, nu avea cum. Evident, de la cei care știau că fata a sunat la numărul de urgență. Adică cei de la 112 și polițiștii”.

Citiți textul integral AICI.