ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vicepremierul Kelemen Hunor (UDMR) susține obligativitatea vaccinării Covid și impunerea certificatului de vaccinare pentru lucrătorii medicali, profesori, funcționari, militari și polițiști . El a arătat că, deși este adeptul „statului minimal” în vremuri „normale”, susține ideea unui „stat puternic” în starea de alertă. 

„Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se oprește acolo unde pentru ceilalți provoacă suferință”, a afirmat Kelemen Hunor. Vicepremierul a menționat că, personal, ar opta pentru „a introduce obligativitatea vaccinării prin lege”. În timp ce rostogolește echivalarea mincinoasă între „nevaccinat” și „infectat”, vicepremierul „uită” să menționeze faptul că vaccinații nu sunt deloc „Covid-safe” și că ei pot în continuare face și răspândi boala. De asemenea, el confundă statul „puternic” cu cel dictatorial, sub pretextul comunist al „binelui” comun care prevalează în fața libertății personale.

„De foarte multe ori am discutat ce fel de stat vrem. În vremuri normale, eu sunt adeptul statului minimal. Când ai o pandemie, când ai o astfel de criză, atunci trebuie să ai un stat puternic, care intervine și care spune «dom-le, până aici și astea sunt regulile, astea trebuie respectate, fiindcă aici e vorba de sănătatea publică!». Libertatea mea e foarte importantă, dar nu e absolută. Când e vorba de sănătatea publică, libertatea mea se oprește acolo unde pentru ceilalți provoacă suferință”, a declarat Kelemen Hunor, marți seară, la Digi 24, potriivt Știri pe Surse. El nu a explicat cum anume libertatea de a nu te vaccina poate produce suferință unor persoane vaccinate, care se pretind a fi „imunizate”.

Întrebat dacă în opinia sa ar trebui introdusă vaccinarea obligatorie pentru anumite categorii profesionale – medici, profesori, militari - Kelemen Hunor a răspuns că DA, însă acesta ar fi punctul său de vedere personal și nu cel al Guvernului. El fiind personal în poziția de vicepremier al Guvernului, e greu de spus în ce măsură acest „punct de vedere” nu va influența și strategia guvernamentală.

„Eu m-aș duce spre a introduce obligativitatea vaccinării prin lege, că de fapt altfel nici nu se poate, dar trebuie să ne gândim cum putem depăși această fază, plus o campanie mediatică foarte bine gândită, nu cu politicieni, pro-vaccinare”.

Adept înfocat al pașapoartelor interne de vaccinare

Kelemen Hunor a susținut că ar trebui să prezinte certificat „verde” nu doar cadrele medicale, ci inclusiv profesorii, personalul din administrația publică, Armată și Ministerul de Interne, „fiindcă statul îți dă vaccinul pe gratis, ok, nu vrei vaccinul, atunci plătește-ți tu!”. 

El a afirmat că îi respectă pe medici și pe asistenți, dar consideră că medicii trebuie să respecte „știința pe care o servesc”.

Toate afirmațiile sale sunt mincinoase: vaccinurile Covid nu sunt gratuite, ci plătite din bani publici, inclusiv din banii celor care nu sunt de acord cu vaccinarea (dacă n-ar fi vorba de miliarde irosite din banii publici, n-ar exista nici dosarul de urmărire penală pentru comenzile de vaccinuri); știința medicală nu a avut niciodată puncte de vedere unanime, savanții exprimându-se cu argumente și dovezi (nu cu lozinci politice) atât în favoarea, cât și împotriva serurilor experimentale Covid. În loc să ia lumină de la medicii laureați ai premiului Nobel sau de la cercetătorii de top din domeniul medical, politicianul Kelemen Hunor și alții asemenea lui își permit să facă reproșuri medicilor fără a avea nici o calificare în domeniul medical. Un stat „puternic”, vorba lui Hunor, ar trebui să sancționeze asemenea derapaje politice.