ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Bruxelles, că premierul David Cameron a dat asigurări în numele Marii Britanii că românii aflați acolo vor putea să rămână și să muncească în Regatul Unit și că acesta și-a prezentat scuze pentru incidentele xenofobe petrecute după Brexit. 
 
 „Am primit asigurări de la Premierul Cameron, în numele Marii Britanii, nu în nume personal, că românii vor putea să rămână, vor putea să muncească și și-a cerut scuze pentru incidentele care au avut loc acolo. Este, din păcate, foarte clar că nimeni nu a avut un plan B. Acest lucru ne arată că toți s-au așteptat să se voteze pentru REMAIN și au fost surprinși de rezultat. Chiar Premierul Cameron ne-a confirmat că tabăra LEAVE nu are niciun plan concret”, a spus Klaus Iohannis.  
 
Votul de ieșire a Marii Britanii din Uniunea Europeană a declanșat o radicalizare a naționaliștilor, care și-au sporit atacurile verbale la adresa străinilor. Mai mulți români și polonezi s-au plâns pe rețelele sociale că ar fi fost bătuți sau insultați în ultimele zile. 
 
Incidentele sunt puse pe seama discursului anti-imigranție din timpul campaniei pentru referendum, care a dat apă la moară ultranaționaliștilor. Principalul susținător al ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, fostul primar al Londrei, Boris Johnson, a încercat să alunge îngrijorările străinilor.