ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Preşedintele Klaus Iohannis a decorat luni un medic cercetat penal pentru luare de mită.

Este vorba despre Florin Rusu, şeful clinicii de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, ce a primit luni Ordinul "Meritul Sanitar" în grad de Cavaler. 

Potrivit Digi24, preşedinţia a precizat că propunerea a venit de la managerul spitalului, Dan Mircea Enescu. Acesta a explicat faptul că un premiu primit de curând, la Londra, pentru cel mai bun spital regional, este rodul muncii de echipă, din care face parte şi Florin Rusu.

În 2013, medicul a fost reţinut de procurori, alături de chirurgul Ştefan Oszvath, pentru că au cerut părinţilor unui copil bani pentru a-l opera.

Cei doi şi-au recunoscut vina, iar dosarul este în ultima fază de cercetare, urmând a fi trimis în judecată. 

Înainte de a fi anchetat, anestezistul Florin Rusu a fost decorat şi de fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru implicarea în salvarea bebeluşilor de la Maternitatea Giuleşti.