ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tema consumului de droguri în rândul tinerilor va fi discutată în următoarea ședință a Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a declarat președintele Klaus Iohannis, care în prima zi a noului an școlar a mers, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la o școală din sectorul 1 al Capitalei, transmite HotNews.

Iohannis a spus că consumul de droguri în rândul tinerilor este un fenomen alarmant, astfel că pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului Suprem de Apărare a Țării va fi inclus acest subiect.

„Efectele, amploarea, provocările societale ale consumului de droguri, mai ales de la vârste fragede și în școli, sunt o provocare serioasă la adresa siguranței individuale și naționale.

În același timp, vreau să subliniez importanța comportamentelor preventive și responsabile. Este crucial ca tinerele generații să înțeleagă încă de la o vârstă fragedă pericolele și consecințele dramatice ale consumului de droguri, alcool și tutun.

Prin educație și conștientizare, putem construi o barieră solidă împotriva acestor amenințări”, a afirmat Iohannis, care a participat, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, la deschiderea noului an școlar la Școala Gimnazială nr. 162 din București.

VIDEO: