ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostă șefă a Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi a anunțat, miercuri seară, că a fost citată la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție.

Procurorul susține că are calitatea de suspect într-un dosar în care acuzațiile sunt de abuz în serviciu, luare de mită și mărturie mincinoasă, potrivit Europa FM.

Laura Codruța Kovesi susține această citație vine în momentul în care ea se pregătește să susțină interviul pentru funcția de procuror-șef european.

„Citația vine înainte de a merge la Parlamentul European la audieri, dar probabil este tot o coincidență. Mi-am cumpărat bilet de avion pentru vineri ca să pot să merg la Bruxelles și să particip la audiere. Am fost astăzi la Înalta Curte și am depus o cerere de amânare pentru un proces care urma să aibă loc luni.

La nici câteva ore după ce am depus această cerere, am primit această citație. Este evident că prin această metodă se încearcă oprirea mea în această procedură, se încearcă să nu ocup această funcție, pentru că totuși am șanse, sunt candidatul care s-a situat pe primul loc", a afirmat Kovesi.
Procurorul a precizat că în citație, nu sunt descrise faptele și că acestea urmează să îi fie aduse la cunoștință când se va prezenta la audiere. Ea a spus că bănuiește că este vorba despre dosarul în care ar fi fost implicată de aducerea lui Popa Nicolae în țară: „Dacă stăm să ne gândim bine, această investigație este despre faptul că un condamnat definitiv a fost extrădat și adus în România să își execute pedeapsa, și după 10 ani facem această anchetă”.
Întrebată ce va face după primirea acestei citații, Kovesi a răspuns: „Orice citație a unui procuror trebuie respectată, trebuie să mă prezint în procedură, îmi voi face apărarea.

E ciudat să constat că ancheta vizează modul în care a fost extrădată o persoană care a primit o condamnare definitivă”.

„Probabil această situație îmi va afecta candidatura, chiar dacă e o etapă intermediară e o etapă procesuală. Va afecta imaginea mea și instituția care a făcut aceste lucruri.

Mă voi prezenta în procedură, nu voi renunța la candidatura făcută, am muncit pentru ea, am trecut toate etapele, tehnic, ca profesionist am trecut prima, mă voi prezenta în Parlamentul European.

Dacă voi fi întrebată voi spune că sunt nevinovată, voi explica despre ce e vorba și voi apăra această candidatură, nu voi renunța”, a mai spus laDigi24 Codruța Kovesi.