ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șefa DNA le-a explicat bulgarilor cum acționează Direcția Națională Anticorupție, subliniind că, deși activitatea instituției pe care o conduce este intens criticată, ea nu crede că procurorii români sunt prea agresivi. 

În lecția de anticorupție predată de Laura Codruța Kövesi vecinilor de la sud, in conferința „Experiența românească. Instituții și măsuri anticorupție”, organizată de Curtea Supremă de Casație a Bulgariei, Kovesi a explicat că peste 800 de demnitari, printre care miniștri, parlamentari, magistrați și primari, au primit anul trecut sentințe finale pentru fapte de corupție, informează Agerpres.

Prezentând experiența României în combaterea corupției, Kövesi a spus că până la crearea DNA procesele pentru cazuri de corupție în România au vizat mai ales doctori și profesori.

Șefa DNA a remarcat că pe fondul numărului mare de condamnări, anul trecut, instanțele au returnat DNA doar patru cazuri. Kövesi a subliniat că nici nu se pune problema ca procurorii să încalce legea întrucât ei sunt controlați în mod direct de tribunal. „Noi strângem probe, celelalte decizii sunt luate de către instanță”, a explicat ea.

Președintele Curții Supreme de Casație bulgare, Lozan Panov, s-a plâns că, spre deosebire de Laura Kovesi, el „nu are un Klaus Iohannis bulgar care să-l susțină”.