ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În același timp cu marele protest de la București, și la Cluj-Napoca s-au strâns, după aprecierile presei locale, în jur de 300 de protestatari, care au scandat „LIBERTATE!” și „Jos Dictatura!”, printre rândurile de aplauze față de cei care au avut curajul să vorbească public despre discriminările la care sunt supuși cei nevaccinați.
 
La protest au fost prezente, atât persoanele nevaccinate, cât și vaccinate, persoane care au purtat mască, dar și persoane care nu au purtat, copii, adolescenți, tineri și bătrâni.

De apreciat este atitudinea rectorului UBB față de protestatarii din Cluj Napoca, dar și față de cei din București și restul țării, transmițând că a văzut mulți oameni de bun simț care au ieșit în stradă din cauza aroganței sau a confuziei transmise de autorități:

„Am urmărit însă cu atenție manifestațiile din 2 octombrie 2021 și am văzut acolo și mulți oameni de bun simț, aduși nu de ignoranța lor, ci de aroganța, confuziile și nepăsarea autorităților. Când cei puși să te apere și să te sfătuiască fac prostii, evident că te uiți altundeva, de unde poți dobândi simplu sensuri/semnificații de care ai nevoie în perioade complicate ca aceasta”, a declarat Daniel David, citat de Știri de Cluj.

Protestul din 2 octombrie, Cluj-Napoca. VIDEO:

 
 
De asemenea, astăzi, la Sibiu, câteva zeci de persoane de toate vârstele s-au adunat la ora 17:00 în Piața Mare pentru a protesta împotriva obligativității vaccinării și a certificatelor Covid.
 
Printre acestea, credincioși de la cel puțin două parohii din Sibiu, vechi protestatari anti-obligativitatea vaccinurilor de orice fel, o parte dintre sibienii care au fost sâmbătă la București și chiar oameni direct amenințați cu pierderea locului de muncă. Ei au purtat steaguri tricolore și pancarte cu mesaje anti-obligativitate sau anti-dictatură Covid. S-au cântat și la Sibiu imnurile inaugurate cu o zi înainte la București, precum și imnul național "Deșteaptă-te, Române!". Unii dintre participanți au ținut mici discursuri, printre care s-au remarcat pr. Cătălin Dumitrean și protestatarul cu ștate vechi Doru Apostol. Demonstrația s-a desfășurat pașnic și s-a încheiat după aproximativ două ore. Sibienii promit să revină în Piața Mare și weekendul viitor, indiferent de restricțiile impuse între timp (duminică a fost anunțată depășirea peste noapte a pragului de 6 la mia de locuitori  și întrunirea CJSU pentru a decide noi restricții, similare celor de iarna trecută, dar îndreptate în special împotriva celor care au ales să nu se injecteze cu serurile experimentale Covid).

Câteva imagini de la protestul din Sibiu și o filmare cu IMNUL GOLANILOR ANTI-VACCINIȘTI, cântat în Piașa Mare:

 
 

 
 
 
 
 
 


Manifestații pașnice și la Craiova, unde protestatarii au strigat demisia Guvernului Cîțu, dar și a lui Raed Arafat. Astăzi, suporterii Universității au inundat străzile, după cum se observă în videoul de mai jos. „Nu omoară un partid spiritul unui oraș!” a transmis pagina suporterilor Universității Craiova.
 
                                                                      (Foto: Aleph News)
 

  ;
 

Și la Iași au avut loc proteste, unde protestatarii au solicitat renunțarea la impunerea vaccinării, precum și la folosirea certificatului verde.



 
Suprinzător, la Rădăuți a ieșit un număr considerabil de protestatari care au scandat „LIBERTATE” și „FĂRĂ VACCIN”. S-a cerut demisia lui Cîțu și lui Iohannis. VIDEO:
 
Circa 1000 de oameni au participat și la Oradea la un protest energic: