ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Textele publicate în cadrul rubricilor Dilemele Vaccinaților, Dilemele Testaților și Dilemele Mascaților sunt 100% reale și provin din surse publice. Sunt destinate prezentării stării în care au fost aduși unii oameni în ultimii doi ani.

Gabriel Stancu: „Pe unde mergi in ziua de azi îți dai seama de un lucru: pandemia a schimbat, ireversibil, ceva în felul oamenilor de a fi. În bine sau în rău. Mai mult in rau decat in bine dar e greu de spus deocamdată. Cert este că mulți din generatia tanara si nelinistita sunt mai apatici, mult mai timorați decât înainte, cu un sentiment de frica vizibil afisat si dând dovezi temeinice de dezechilibru forțat. Nu am fost mirat deloc de faptul ca o tânără a venit la bazin și la zona de relaxare cu masca de protecție .. anti ceva ... N-am înțeles însă cum putea să stea în saună cu masca și să respire... cât despre înotul cu masca .. nu mai spun nimic. Din păcate, acel joie de vivre al multor tineri a dispărut cu desăvârșire. Acum contează doar cum ajungem la destinație. Nu cine ajunge...”

Postare Facebook A.V.: „Acest text este scris cu mâinile tremurânde, pe semi-pilot automat pentru că sunt încă în stare de șoc.

Acum câteva minute m-am dus la Mega Image să iau apă.

Mi-am pus masca, era aglomerat.

Am ajuns la casă și l-am auzit pe tipul de lângă mine: "Ia uite-o și pe asta, a intrat Covidu în ea.” M-am întors. Eram singura persoană cu mască de la coadă.

A început să mă injure și să mă amenințe în niște cuvinte oribile, pe care nu vreau să le reproduc aici.

Un domn i-a sărit în ajutor și a început să-mi țipe că din cauza retardaților ca mine o să îi închidă pe ei în case, că merităm să fim bătuți.

Devenisem sursa tuturor problemelor, EU ȘI PROȘTII CA MINE le distrugem lor viețile pentru că purtăm mască.

Mi s-a făcut frică și înghețasem cu cardul în mână. Ei deveneau din ce în ce mai violenți atât verbal, cât și în gesturi. Mi s-a părut că a durat o eternitate. Și nu se mai opreau din vorbit.

Doamna de la casă a încercat să îmi ia apărarea: "Dar poate are alte probleme medicale, credeți că numai pentru covid se poartă mască? Se poartă și pentru altele.”

Atât am reușit să zic: "Dar de ce vă interesează pe dumneavoastră cum umblu eu pe stradă?”

A continuat cu apelative de retardată, proastă și altele mai nasoale. S-a blocat toată coada. În cele din urmă au ieșit din magazin; am achitat și eu nota și jur că îmi era frică să ies de acolo.

Am făcut pașii foarte mici, m-am uitat stânga-dreapta, i-am văzut mergând nervos mai în față și am ieșit tremurând.

M-am dus la farmacia de lângă, să îmi fac o rețetă, farmacista s-a uitat lung la mine și m-a întrebat dacă sunt ok.

Îmi tremurau mâinile. I-am povestit episodul din mega și i-am zis că sunt în stare de șoc. A zis: "Aoleu, dar și eu mă duc la cumpărături cu mască. Mi-e și frică să mă mai duc acum.” Apoi mi-a povestit că a avut clienți cu covid care au venit fără mască să își facă rețeta de covid și tușeau în farmacie. S-a confruntat cu asta în repetate rânduri. Și chiar dacă i-a rugat să își pună mască, nu au făcut-o.

Mi se pare ireal ce am trăit.

Mi se pare ireal să îmi fie frică să merg pe stradă sau la magazin și să existe pericolul că voi fi bătută și nimeni nu va interveni.

Ce se întâmplă acum cu Covid/Necovid, Mască/Nemască a segregat totul între oameni și neoameni. Atâta ură câtă avea în privire tipul ăla direcționată către mine, nu am mai experimentat. A fost înfiorător.”

Citiți și „Mâine se termină a 5-a zi de izolare a mea, la mare. N-am văzut marea. Deși m-am testat zilnic și zilnic am fost negativă. Deși știu că nu se mai carantinează contacții direcți, eu am ales să fac asta.” DILEMELE TESTAȚILOR