ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele armate azere au lansat joi rachete asupra Catedralei din orașul Shushi din Nagorno-Karabakh, distrugând parțial construcția. Acțiunea distructivă a fost anunțat de reprezentantul oficial al Ministerului Apărării din Armenia, Artsrun Hovhannisyan. Armenia, sora noastră creștină, este bombardată de Azerbaidjanul musulman. În timpul ocupației azere, începând cu 1920, frumoasa catedrală a fost folosită drept depozit de grâne, garaj apoi depozit de muniții, până în 1992. Islamiștii azeri sunt sprijiniți de Turcia musulmană în operațiunea lor anti-armeană declanșată acum 10 zile.

ActiveNews va publica în această seară un interviu în exclusivitate pe tema noului război din Nagorno-Karabakh.

„Ce să le spun celor care bombardează biserici?”, a întrebat retoric reprezentantul Ministerului Apărării O rachetă a căzut direct pe cupola catedralei Iisus Hristos Mântuitorul, străpungând-o. Interiorul edificului este, de asemenea, grav deteriorat.

Catedrala Iisus Hristos Mântuitorul este unul dintre centrele spirituale nu numai pentru locuitorii provinciei Nagorno-Karabakh, ci și pentru întregul popor armean. Complexul arhitectural, format din biserică și clopotniță, a fost construit la mijlocul secolului al XIX-lea.

Un jurnalist de la Bild a transmis de la fața locului următoarele imagini: