ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sâmbătă 27 august, de la ora 21:00, soldații români vor trece Carpații, în mod simbolic, pentru a prăznui centenarul intrării României în Primul Război Mondial.

Potrivit MApN, vor fi executate marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii Armatei României luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă.

„Să trecem împreună, astăzi, Carpații! În noaptea de 27 spre 28 august 1916, Armata României trecea Carpații în Transilvania, punând stăpânire pe trecătorile Carpaților și angajând lupte la Timișul de Jos, la sud de Sibiu și în apropiere de Orșova. La 100 de ani după, în această seară, de la ora 21,00, militarii Armatei României vor trece din nou Carpații, în mod simbolic. Efective de valoare pluton vor executa marșuri tactice pe principalele rute pe care, exact cu 100 de ani în urmă, ostașii armatei noastre luau în stăpânire trecătorile Munților Carpați, pentru a permite trecerea efectivelor diviziilor române aflate în ofensivă”, precizează MApN, pe pagina sa de Facebook. 

Marșul va fi transmis în direct de către MAPN. Ministerul Apărării îi roagă pe români să nu-i ignore pe soldații care mărșăluiesc.

„Dacă-i vedeți pe unul din cele 17 trasee (goo.gl/8Gpf3M) vă rugăm să nu-i ignorați și să veniți alături de ei pentru a ne arăta împreună respectul pentru cei care au murit pentru România de azi. (...) Cinstindu-ne înaintașii, făcând cunoscute faptele și jertfa lor în slujba patriei, ne respectăm actele istorice și pe făptuitorii lor”, arată reprezentanții MApN.

La 100 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial, Mausoleul EROILOR de la Focșani a fost VANDALIZAT. Și-au făcut nevoile în spatele mormintelor eroilor