ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Laura Codruța Koveși a depus, în luna decembrie 2018, o plângere la CEDO, în care spune că i-au fost încălcate mai multe drepturi atunci când a fost revocată din funcția de procuror șef al DNA, în urma deciziei Curții Constituționale din mai.

„Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenția Europeană a Drepturilor Omului, în ceea ce privește revocarea din funcția de procuror șef al DNA, ca urmare a deciziei nr. 358 din 30 mai 2018 pronunțată de Curtea Constituțională”, se arată într-un răspuns al Parchetului General la solicitarea Agerpres.

Pe 9 iulie anul trecut, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituțională.