ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși la votul de marți, din Senat, au existat și câțiva senatori liberali care au votat împotriva organizării Referendumului pentru căsătorie, membrii PNL care susțin valorile familiei tradiționale se vor implica în campania pentru referendum. Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, care a menționat că „toți cei care cred în forța familiei tradiționale se vor implica în campania pentru referendum. Ne vom adapta. Deocamdată, a fost ieri votul în Senat și vom pregăti dispozitivul de mobilizare al partidului în această campanie”.
 
Plenul Senatului, în calitate de for decizional, a adoptat marți, cu 107 voturi „pentru”, 13 voturi „împotrivă” și șapte abțineri, proiectul legislativ care își propune revizuirea articolului 48 din Constituție, în sensul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, și nu între soți, așa cum este în prezent. 
 
USR a fost formațiunea care a  votat împotrivă, liberalii Florin Cîțu, Daniel Fenechiu, Iulia Scântei și Alina Gorghiu votând, de asemenea, împotriva organizarii Referendumului.