ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ne unim în acțiune. 15 mai, ora 15, Piața Universității. Pornim apoi în marș către Guvern. Protest masiv organizat de Calea Neamului, NEAMUNIT și Starea de Libertate împotriva planului de distrugere completă a României. Lovitura de grație și finală ce se vrea a fi dată românilor, pe fondul restricțiilor din ultimul an, este proiectul de lege prin care li se permite străinilor (persoane fizice și juridice) să cumpere la liber pământ în România, fără niciun fel de condiție. Siguranța alimentară si implicit națională, cu toate conotațiile ei, este pusă într-un real pericol. Inițiatorii acestui atac fără precedent sunt parlamentari din USR, UDMR și PNL, inclusiv ministrul agriculturii, Nechita-Adrian Oros. Pământul agricol național se va putea cumpăra și tranzacționa speculativ fără nicio constrângere, la fel ca o garsonieră sau un apartament cu două, trei camere. Străinii vor avea voie să-l cumpere la un preț de nimic comparativ cu prețul din țările lor. Românul de rând, cu puterea lui financiară, iese complet din această ecuație.

Conform proiectului de lege, pământul se va putea cumpăra de către străini fără ca aceștia să fie obligați să aibă domiciliu sau sediu social în România, fără a dovedi că au desfășurat în trecut activități agricole, fără limită de timp pentru revânzare, fără să fie obligatoriu avizul specific de descărcare arheologică din partea Ministerului Culturii, pâmântul putând fi cumpărat cu tot cu comorile istoriei naționale. 

Lovitura de grație se va da prima dată în Transilvania, unde deja Ungaria a investit sute de milioane de euro în fermierii și agricultorii maghiari. Sume enorme sunt pregătite de statul ungar pentru cumpărarea directă a terenurilor care încă mai sunt în posesia românilor sărăciți și înglodați în datorii, deci extrem de vulnerabili, mai ales după ultimul an în care politica restricțiilor și abuzurilor a pus la pământ întreaga economie. Primul ministru al Ungariei, Viktor Orban, declara cu emfază:
 
„A luat sfârșit era celor 100 de ani de singurătate maghiară. Suntem din nou puternici, avem determinare, suntem curajoși, avem putere, avem bani, avem resurse”.
 
Așadar, au tot ce le trebuie pentru a cumpăra la propriu Transilvania bucată cu bucată, dacă noi le permitem asta. Nu, „nu vor lua pământul în spate și vor pleca cu el”, dar va fi al lor și nu al nostru, iar tu, române, în propria ta țară, nu vei mai putea călca pe el. Toate astea se vor putea întâmpla încă din acest an. Dacă mai avem în față și tabloul general al imenselor retrocedări ilegale, imaginea de ansamblu devine una de coșmar. 

Vreau să fie clar pentru toată lumea, legile de până acum care au reglementat vânzarea pământurilor pentru străini au fost și ele foarte proaste, dovadă fiind faptul că, până în prezent o mare parte din teritoriu nu ne mai aparține, căci a putut fi cumpărat de străini, în mod direct sau indirect. Acest proiect de lege, însă, este bomboana de pe coliva suveranității naționale, grăbind într-un mod dramatic vânzarea pământurilor, mai ales, așa cum am spus mai sus, pe fondul actualei crize economice, pe fondul sărăcirii fermierilor și agricultorilor prin neplata diverselor despăgubiri și a amânării la nesfârșit a palidelor subvenții. Să vă mai aduc aminte că în România prețul hectarului de pământ este cam cel mai mic din Europa? Știți cu siguranță acest lucru. Concomitent cu lovitura mortală din Transilvania, aproape întreg Bărăganul și vaste zone din Moldova vor fi scoase la mezat la liber și achiziționate cu ușurință de diverse entități străine ce au deja puternice capete de pod în ariile menționate. Într-un an de zile putem rămâne fără nimic iar când spun nimic, nu mă refer doar la terenurile agricole ci și la pășuni, livezi, cam tot ce înseamnă extravilan. Fraților, chiar nu este de glumă, ăștia practic nu mai au răbdare și vor să distrugă complet România! Siguranța națională va rămâne doar o vorbă în vânt, lipsită de orice conținut. 

Cerem la modul cel mai ferm cu putință să se interzică printr-un moratoriu vânzarea pământurilor care au mai rămas ale noastre către străini și ca statul român să elaboreze o strategie de recuperare a imensului teritoriu pierdut. Cerem, bineînțeles, ca proiectul de lege al grupului de parlamentari USR, UDMR, PNL să fie respins de parlament. Cerem ca guvernul să adopte o politică prin care fermierii și agricultorii români să fie sprijiniți în mod real. Cerem demiterea ministrului agriculturii, motivul principal fiind acela că acest ministru se află printre inițiatorii proiectului de lege amintit mai sus. Cerem reglementarea legii și în privința arendei, în sensul limitării sau scoaterii entităților străine din dreptul de arendă. 

Într-un cuvânt, ne cerem dreptul istoric firesc de a fi stăpâni pe tot ceea ce înseamnă Teritoriu Național. 

Unitatea de măsură a Teritoriului Național nu este hectarul, ci mormântul unui Erou. De la această percepție pornește totul, de la Cultul Eroilor. Cât costă un hectar de teren arabil sau de munte? Un pumn de euro. Dar cât costă un hectar de morminte de eroi? Răspuns: nu se vinde. Dacă am fi avut această perspectivă, niciun străin nu ar fi putut cumpăra nici măcar o palmă de pământ românesc; niciun partid politic ales de astfel de români nu ar fi avut nici măcar curajul să se gândească, că ar putea scoate la mezat pe un argint găurit aurul, petrolul, pădurile, gazul sau orice altă bogăție naturală de pe acest Teritoriu, căci el nu ar fi stat sub semnul întrebării cât costă, ci sub semnul lui „NU se vinde!”. Păi de ce să nu se vândă? Pentru că noi, românii, suntem sub semnul Eroilor. Dar ce au făcut acești eroi? Simplu, și-au dat viața pentru ca toate acestea să „poarte un nume”: România; pentru ca toate acestea să fie ale noastre. Pentru ce au mai murit Eroii? Pentru Libertate, inclusiv pentru libertatea de a ne putea cunoaște și afirma Istoria, dincolo de grațiile cenzurii bolșevice, neomarxiste, comuniste sau cum vreți voi să o numiți.
 
Străinii știu bine puterea simbolurilor, puterea lor de a mișca suflete, puterea lor de a uni oameni, puterea lor de înălța o Țară. Ei știu bine puterea Eroilor, căci au simțit-o de-a lungul Istoriei. De aceea îi îngroapă în uitare, de aceea îi scot din cărți și manuale, de aceea ne opresc să îi afirmăm, de aceea ne smintesc tinerii cu mărgele și propagandă; de aceea înstrăinează TOTUL, iar unii dintre ei ne înstrăinează până și mormintele. Când Eroii răsar la propriu din pământul trecătorilor din Carpați unde s-au purtat marile bătălii ale Istoriei, oasele lor fiind și acum descoperite, străinii intră în panică…panica de a avea din nou, noi românii, Cultul Eroilor, reper zilnic în viața noastră. Iar viața noastră ar fi atunci una cu adevărat românească și fiți siguri că acest Cult ar fi Scut și pentru Aur și Pământ și pentru Libertate și pentru Copiii noștri; iar România ar avea Oameni politici cu adevărat, nu politicieni care tranzacționează principii, nu negociatori de doi bani, nu trădători în funcții înalte. 

Deci, cât costă, române, un hectar de Teritoriu Național? Răspuns: Nu se vinde!

Ne vedem pe 15 mai, ora 15, Piața Universității. De acolo pornim cu toții spre Guvern.

Așa să ne ajute Dumnezeu!