ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Abuzat în repetate rânduri de-a lungul ultimilor ani și finalmente strămutat din fostul sediu, Liceul Tehnologic ”Mircea Vulcănescu” din București se pregătește, în secret, să-și schimbe numele, în urma a numeroase presiuni exercitate la adresa corpului profesoral, relatează Podul.ro.

Conform sursei citate, directoarea liceului ar fi fost convocată în cursul lunii trecute, 22 octombrie, la sediul Institutului Elie Wiesel, unde i s-a trasat sarcina de a schimba degrabă numele de ”Mircea Vulcănescu”, fiind avertizată că e mai bine să facă asta la propria inițiativă decât în urma altor demersuri.

Mai mult, directoarea liceului a fost telefonată chiar de primarul PSD-ist al Sectorului 4, Daniel Băluță, care a repetat întocmai, cu exact aceleași cuvinte, instrucțiunile deja primite la Institut.

Sursele Podul.ro informează că Băluță i-a transmis directoarei că nici nu e necesar ca liceul să mai poarte un nume, oricare, e de ajuns să aibă doar un număr. În plus, ar exista și scenariul unei îmbinări a două licee în unul singur.

Același Dan Băluță, în trecut, ar fi decis relocarea Liceului Tehnologic ”Mircea Vulcănescu”, pe care l-a lăsat fără sediu și l-a mutat în niște module tocmai pe Șoseaua Vitan-Bârzești, unde miroase a urină și condițiile sunt de toată jena, fapt pe care l-au confirmat cadrele didactice ale liceului pentru Podul.