ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Dragostea va salvalumea”, așa și-au intitulat blogul câțiva tineri care, prin scrierile lor încearcă, în zbuciumul lumii de azi, să prezinte oameni minunați ai vremurilor noastre și modele creștine. Fie că vorbesc despre mănăstiri, sfinți, slujitori ai Bisericii, martiri ai neamului sau despre frumusețea familiei creștine și destinele unor oameni care își dedică viața semenilor lor, slujindu-și cu credință meseria și pe Dumnezeu, cei de la „Dragostea va salvalumea” aduc în atenția cititorilor o perspectivă creștină a lumii de azi, considerând că acum, mai mult decât oricând, oamenii au nevoie de modele creștine.

Un astfel de text este cel dedicat Lidiei Gheorghițescu, medic specialist neurochirurg la Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare, una din puținele femei neurochirurg din România. 

„În prezent lucrează în colaborare cu Profesorul Doctor Leon Dănăilă, cel mai în vârstă  neurochirurg din lume (82 de ani), care încă este activ din punct de vedere medical, având și cele mai multe operații la nivel mondial (peste 30.000) și cel care a revoluționat neurochirurgia românească modernă. „ Eu am crescut la umbra acestui  «stejar minunat ». Și eu și profesorul Dănăilă ne rugăm în timpul operațiilor pentru că am văzut cazuri medicale disperate care doar printr-o minune dumnezeiască au reușit să se vindece și asta mi-a întărit credința în Dumnezeu. Noi, ca medici, muncim și ne facem datoria dar Dumnezeu este Cel care ne coordonează. Din experiența mea am înțeles că în medicină este 50% muncă iar Dumnezeu îți dă restul”, mărturisește doamna doctor.”

Articolul integral poate fi citit AICI.