ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul UDMR, Benkő Erika, a anunțat, la Covasna, că propunerea Uniunii, privind utilizarea limbii minorităților naționale în unitățile sanitare a primit aviz favorabil în Comisia pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților.

„PSD a votat cu noi și minoritățile au votat cu noi. Este vorba despre amendamente propuse pentru Legea sănătății și Legea asistenței sociale”, a declarat Benkő Erika.

Concret, încadrarea unităților sanitare și a personalului de specialitate, asistență medicală, cunoscători ai limbii minorităților naționale, în unitățile administrativ-teritoriale, în care cetățenii minorităților naționale, fie au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, fie numărul lor este de cel puțin 5.000„.

UDMR mai are și alte proiecte. Uniunea lucrează la mai multe amendamente legate de folosirea simbolurilor naționale, regionale și ale comunităților locale, considerând că este foarte important să existe o legislație clară în acest sens, iar comunitatea maghiară să-și poată folosi în mod legal simbolurile proprii.