ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de astăzi, nunțile, botezurile, conferințele, workshop-urile sau alte evenimente private vor fi interzise. Magazinele vor fi deschise între ora 05.00 și 21.00, iar de la ora 22,00 va fi introdusă carantina de noapte. Astfel, circulația va fi interzisă cu o serie de excepții (urgențe, interes de serviciu, etc. la care se adaugă persoanele vaccinate sau cele trecute prin boală), potrivit Evenimentul Zilei.

Pe lista de restricții se află și accesul în centrele comerciale, mall-uri, unde se va intra doar cu certificat verde. Livrările la domiciliu, în schimb, se vor putea face și după ora 21.00.

Accesul vizitatorilor în clădirile instituțiilor publice, precum primăriile sau agențiile de stat, se va face doar cu certificat verde, iar în clădirile private în care se află peste 50 de persoane, la fel, cu certificat verde. Angajații care muncesc în aceste clădiri nu sunt obligați, deocamdată, să prezinte certificat verde, însă există deja un proiect de lege în Parlament care va impune acest lucru după ce va fi adoptat, mai amintește sursa citată.

Activitățile sportive se vor desfășura fără public, iar concertele și spectacolele în aer liber vor fi interzise. 

Accesul turiștilor în unitățile de cazare se va face, de asemenea, doar cu prezentarea certificatului. 

Masca va deveni obligatorie peste tot, atât în spațiile închise, cât și în cele deschise, în aer liber, cu o singură excepție, pentru activitățile sportive, unde nu va fi necesară masca.

Amintim că școlile vor intra în vacanță timp de două săptămâni. Creșele vor fi singurele care rămân deschise.

La procesiunile religioase se poate participa și fără certificat verde, însă cu un spațiu de doi metri pătrați între participanți, care trebuie să poarte și mască.