ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Drasius Kedys a devenit un veritabil erou internațional, după a decis să răzbune violul comis asupra fetiței sale de 4 ani de un grup de oameni protejați de sistemul corupt din Lituania. Kedys, proprietarul unei mici magazin de blănuri, și-a făcut singur dreptate, în 2008, iar povestea lui a impresionat o lume întreagă.

Kedys a murit în 2010, dar povestea lui dăinuie și azi. Lituanianul care a decis să-și răzbune, cu propriile mâini, fetița de 4 ani, violată de un politician și un judecător, cu acordul mamei, este încă un erou. Un simbol al spiritului dreptății pe cont propriu, atunci când justiția nu face nimic.

Deimantela avea 4 ani în 2008, când și-a rugat tatăl, în custodia căruia se afla din 2006, să nu o mai ducă în vizită la mama ei, Laima Stankūnaite.  Fetița  i-a spus că de fiecare dată când venea la mamă, acolo era și un anumit individ, Andrius, care o atingea, o mângâia și îi supunea la acte greu de descris. Din povestirile micuței Deimantela era clar că totul se petrecea cu acordul mamei. Și că acel Andrius, însoțit de alți doi, Jonas și Aidas, o luau uneori pe fetiță și o duceau într-un hotel. Iar mama primea în schimb bani. 4000 de euro pe lună, pentru că fetița își vizita mama la finele fiecarei săptămâni.
 
Drasius Kedys a încercat să dea grupul de pedofili pe mâna justiției. Fără niciun rezultat. Justiția litiuanianp a refuzat orice plângre civilă a lui Kedys. Mai mult, procurorul Lituaniei nu a găsit potrivită interogarea lui Jonas Furmanavičius, unul dintre pedofili, judecător la un tribunal din Vilnius, dar a găsit de cuviință să îl critice pe Drasius Kedys pentru că, în dispererea lui,  a publicat pe internet un filmuleț cu tot ceea ce povestea micuța Diemantela și că a trimis scrisori la sute de parlamentari.

După aproape un an în care a încercat să găsească măcar un singur om al legii dispus să îl asculte și să facă dreptate, Draysus a hotărât că justiția se face uneori și pe cont propriu. Și a pus mâna pe armă 
Pe 5 octombrie 2008,  l-a împușcat pe judecătorul Furmanavičius, care îi violase fetița. L-a excutat scurt, cu trei gloanțe în organele genitale și unul în cap. Apoi a mers la sora fostei soții criminale, și a împușcat-o și pe ea. Andrius Usas, politicianul de care vorbea fetița, a scăpat. Drasutys a mers însă la sediul partidului acestuia și la sediul Oficilui Protecției Copilului, din Vilnius, unde a detonat bombe.
 
Hăituit de autorități, erou pentru oamenii de rând

După ce i-a ucis pe cei care i-au molestat fiica, Drasyus s-a făcut nevăzut. Dat în urmărire generală, Keyds a devenit un adevărat erou pe reţelele de socializare Facebook şi YouTube, unde sute de mii de fani din întreaga lume i-au oferit suport.

În aprilie 2010, el a fost găsit mort într-o casă din apropiere de Kaunas. Cauzele oficiale ale morții s-au schimbat de pe-o zi pe alta. A murit de frig, s-a înecat cu propria vomă, a ingerat o substanță nocivă. Procurorul care s-a ocupat de caz a negat vehement probabilitatea unei crime: „nici vorbă de așa ceva…sunt pure speculații". Și a închis cazul.
 
Ulterior a fost găsit mort, înecat, și  politicianul pedofil care scăpase de furia tatalui.

În 2012, aceeași justiție criminală a decis ca fiica lui Kedys să fie  reîncredințată mamei degenerate și pedofilă. Operațiunea a implicat 300 de membri ai fortelor speciale de interventie lituaniene, care au atacat casa în care se afla refugiată fetița și, in ciuda scutului uman emotionant care a incercat sa se opuna acestei nemernicii, fiica lui Drasius Kedys a fost luata cu forta, sedata si dusa intr-o locatie pastrata secreta.