ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat că va încerca luni să discute cu președintele Klaus Iohannis despre desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI, scrie Agerpres.

„Mâine, dacă merg acolo (la Palatul Cotroceni — n.r.) și o să am ocazia (...) o să-i fac această solicitare. Am făcut-o și public. Nu văd de ce aș face-o în continuare", a spus, duminică seară la România TV, Liviu Dragnea despre posibilitatea unei discuții cu președintele României privind desecretizarea protocoalelor dintre DNA și SRI, în condițiile în care va participa, la Palatul Cotroceni, la ceremonia de învestitură a ministrului Mediului și ministrului pentru Relația cu Parlamentul.
 
Dragnea a mai spus că ministrul Justiției, Tudorel Toader, trebuie să ceară desecretizarea acestor protocoale SRI-DNA.

Birourile reunite ale celor două Camere vor analiza dacă există competență ca Parlamentul să ceară desecretizarea protocoalelor SRI cu instituții ale statului, a declarat, pe 27 martie, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Deputatul PSD Adrian Țuțuianu, președintele Comisiei parlamentare pentru controlul activității SRI, a declarat, pe 28 martie, că Parlamentul nu are atribuții privind procedura legală privind desecretizarea protocoalelor de tip SRI-DNA și că, potrivit legii, inițiativa pe acest subiect ar trebui să țină de Guvern și de instituțiile semnatare.

Site-ul Lumeajustitiei.ro a făcut public protocolul de colaborare dintre Serviciul Român de Informații și Direcția Națională Anticorupție, prin care au fost instrumentate, în mod abuziv, dosare de mare corupție din România. 

Protocolul, clasificat strict secret nr. 003064 din 4.02.2009, a stat la baza dezvoltării câmpului tactic recunoscut public de generalul SRI Dumitru Dumbravă, care a recunoscut faptul că SRI urmărea anumite dosare penale până la decizia finală a instanțelor.