ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică seara, la RTV, că discuțiile purtate cu reprezentanții Coaliției pentru Familie, în vederea organizării unui referendum pe tema modificării Constituției, în sensul protejării familiei, râmân valabile. Dragnea a anunțat că va avea o întrevedere cu cei de la Coaliția pentru Familie si ca nu renunta la ideea organizarii unui referendum.

Întrebat despre referendumurile pe care a anunțat că dorește să fie organizate, cel privind modificarea Constituției, în sprijinul familiei, în urma strângerii celor 3 milioane de semnături, și un altul pe tema imunității, Dragnea a răspuns că ambele „trebuie să ajungă la public”.

„Să terminam cu bugetul și vom discuta serios. Ne vom întâlni cu Coaliția pentru Familie. Ei au totuși 3 milioane de semnături, un număr uriaș. Ce am discutat cu ei, pentru noi rămâne valabil. O întrebare privind familia e o întrebare profundă. În al doilea rând să vedem ce spun românii despre imunități. Peste tot e importantă imunitatea, dar nu e obligatoriu să fie și la noi: să mai aibă cineva imunitate sau nu? Nu e o întrebare care să rămână strict în mediul politic”, a spus Dragnea.

Liderul PSD spune că in privința procedurii, acesta urmează să fie stabilită. „Discutăm cine poate să ceară referendumul. Dacă poate numai președintele, facem un apel și îi cerem aceste referendumuri.
 
Aceste două întrebări nu sunt de grădiniță, sunt profunde pentru societatea românească. Avem și un protocol semnat cu Coaliția pentru Familie. În această primăvară, noi toți susținem un referendum pe tema familiei”, a mai declarat liderul PSD.
 
Reamintim că, la inițiativa Coaliției pentru Familie, Constituția poate fi modificată, pentru protejarea familiei, așa cum o cer cele peste trei milioane de români ce au semnat in 2016 în acest sens. Demersul, fără precedent pentru societatea civilă, solicită  înlocuirea în art. 48, din Constituția României, a termenului "soți" cu sintagma „bărbat și femeie", așa încât aliniatul 1 al art. 48 să aibă în viitor următoarea formulare: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.