ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, după CExN, că a cerut partidului să se reanalizeze sumele alocate prin bugetul de stat funcționării serviciilor secrete.

„Am rugat-o pe doamna prim-ministru să analizeze sumele alocate Serviciilor Secrete, cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu, eu mă gândesc la un program de acordare gratuită de vitamina D pentru toți copiii din România, este tot un program de siguranță națională și doamna premier împreună cu domnul ministru (Eugen Teodorovici - n.r.) au spus că vor analiza. Și doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente

Întrebat dacă va mai cere un nou aviz de la CSAT, liderul PSD a răspuns iritat „E nevoie de avizul lui Iohannis și pentru viață, să înțeleg?”, apoi a revenit: "Parlamentul nu cere aviz de la nimeni". 

Bugetele tuturor celor patru servicii de informații ale României vor crește anul acesta, potrivit proiectului de buget pe 2019. Creditele bugetare cumulate ale SRI, SIE, STS și SPP se majorează astfel cu aproape 14%, potrivit proiectului bugetului de stat, de la 3,17 miliarde lei anul trecut la 3,61 miliarde lei în 2019, cea mai mare creștere fiind consemnată de STS, de aproape 70%.



Comitetul Executiv Național al PSD s-a reunit duminică în ședință, la Palatul Parlamentului.