ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 18:34 Liderul PSD Liviu Dragnea a fost condamnat luni la 3 ani și șase luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care este acuzat de DNA în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizația PSD.

Dragnea a fost achitat în schimb pentru instigare la fals intelectual.

Suspendarea executării pedepsei din Dosarul ”Referendumul” a fost anulată. Cele două pedepse au fost contopite, rezultând o pedeapsă totală de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru Dragnea.
 
ACTUALIZARE 18:00 Înalta Curte de Casație și Justiție a început să dea primele sentințe în dosarul în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizația PSD, anunță Antena3.ro.

Floarea Alesu, fostă directoare DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani și 7 luni cu executare

Rodica Miloș, fost director economic la DGASPC Teleorman: 3 ani cu suspendare pentru abuz în serviciu

Șefu Olguța, , fostă directoare adjunctă DGASPC Teleorman: condamnată la 3 ani cu suspendare
Valentina Marica, fost șef al Complexului de recuperare și coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei: 3 ani cu suspendare

Cei condamnați cu suspendare, rămân 5 ani sub supraveghere

Fosta soție a lui Liviu Dragnea primește doar o amendă de 1.000 de lei

 


Știrea inițială

Înalta Curte de Casație și Justiție pronunță, joi, la ora 17.45, o primă decizie în dosarul DGASPC Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, în legătură cu angajarea la DGASPC Teleorman a două persoane, care de fapt lucrau pentru organizația PSD. 

Pronunțarea sentinței în acest dosar a fost amânată de mai multe ori, ultima dată fiind pe 8 iunie, când judecătorii au motivat că au nevoie de timp pentru a studia concluzii scrise depuse de o parte dintre inculpați. 

La ultimul termen al procesului din 15 mai, procurorul de ședință a cerut pentru Liviu Dragnea pedepse orientate spre mediu prevăzut de lege, respectiv șapte ani și șase luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu și doi ani și șase luni pentru instigare la fals intelectual. 
Ionel Marineci, fost șef serviciu DGASPC Teleorman, condamnat la 3 ani cu suspendare