ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Douăzeci și cinci de persoane au fost arestate în cadrul unor raiduri în Germania, fiind suspectate de complot pentru răsturnarea guvernului, relatează BBC.

Se spune că grupul format din personalități de extremă dreapta și foști militari ar fi pregătit să ia cu asalt clădirea parlamentului, Reichstag, și să preia puterea.

Un rol important l-ar fi avut un cetățean german în vârstă de 71 de ani, cunoscut sub numele de „prințul Heinrich al XIII-lea”, el fiind unul dintre cei doi presupuși lideri ai grupării care au fost arestați.
 
Tentativă de lovitură de stat dejucată în Germania. Ce plănuia gruparea formată din extremiști și foști militari
 
 (Heinrich al XIII-lea)
 
O parte din membri fac parte din mișcarea Reichsbürger [Cetățeni ai Reichului], care se află de mult timp în vizorul poliției germane din cauza atacurilor violente. De asemenea, aceștia refuză să recunoască statul german modern.

Alți suspecți provin din mișcarea QAnon, care cred că țara lor se află în mâinile „Deep State”, susține presa oficială de stat (BBC).

Se presupune că aproximativ 50 de bărbați și femei ar fi făcut parte din grup, despre care se spune că ar fi complotat pentru a răsturna republica și a o înlocui cu un nou stat după modelul Germaniei din 1871 - un imperiu numit Al Doilea Reich.

"Nu avem încă un nume pentru acest grup", a declarat o purtătoare de cuvânt a biroului procurorului federal.

Trei mii de ofițeri ar fi luat parte la 130 de raiduri în mare parte din țară, iar două persoane au fost arestate în Austria și Italia. Persoanele reținute urmau să fie interogate în cursul zilei. Cifrele par apocaliptice: circa 300 de membri ai trupelor speciale au participat la fiecare raid? Ca să aresteze doi suspecți?

Ministrul justiției, Marco Buschmann, a scris pe Twitter că are loc o „operațiune antiteroristă” majoră și că se suspectează că „a fost planificat un atac armat asupra organelor constituționale”.

Biroul procurorului federal a declarat că grupul plănuia o lovitură de stat violentă încă din noiembrie 2021.

Aceștia au stabilit deja planurile de a conduce Germania cu departamente care acoperă sănătatea, justiția și afacerile externe, a declarat procurorul. Membrii au înțeles că își pot realiza obiectivele doar prin "mijloace militare și violență împotriva reprezentanților statului". Rămâne de văzut ce este adevărat din toată această poveste.