ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Decizie definitivă în cazul cererii de retrocedare ilegală a satului Nadăș. Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție a anulat recursul făcut de cei care solicitau să li se retrocedeze întreg teritoriul satului.


Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care familia Colțeu a pierdut terenurile satului Nadăș din Arad, este definitivă și vine după 11 ani de procese între familia Colțeu și localnici. Magistrații Înaltei Curți de Casaței și Justiție au decis anularea certificatului de moștenitor în baza căruia fusese făcută retrocedarea satului Nadăș din județul Arad, pe motiv că acesta era fals, scrie cotidianul.ro.

Notarul care l-a autentificat este acuzat că a comis fals material în documentele întocmite, însă acesta va scăpa nepedepsit, deoarece infracțiunea s-a prescris.

Povestea a început în anul 2006, când o familie a solictat retrocedarea satului. De atunci, localnicii s-au aliat și a început lupta cu presupușii proprietari. În 2006 a început judecarea, iar în 2014 DNA descoperea că actele în baza cărora s-a aprobat inițial retrocedarea sunt false. Începe un alt proces, care, iată, vineri, 9 iunie, se încheie.

Urmează acum ca sătenii să redevină proprietari, iar membrii familiei Colțeu, cei care au cerut retrocedarea, vor fi cercetați penal. Asta pentru că certificatul de moștenitor care a stat la baza procedurii de restituire s-a dovedit a fi fals.