ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luc Montagnier, profesorul care a descoperit virusul HIV, laureat al premiului Nobel pentru Medicină în 2008, iese rar în public. La finele anului trecut, profesorul francez a răspuns totuși întrebărilor jurnalistului Richard Boutry, de la FranceSoir, despre vaccinul Covid-19. Profesorul, care riscă să fie aruncat într-un spital de nebuni pentru opiniile sale, așa cum s-a întâmplat cu un alt specialist francez, și-a exprimat clar poziția: Nu se va vaccina.

Motive pe care le-a explicat în acest interviu pentru ziarul francez France Soir și care, desigur, nu a fost preluat de presa largă. 
 
Publicăm mai jos ultima parte a acestui interviu:

- Nu sunt un specialist în domeniu, dar conform celor aflate până acum, există diferite tipuri de vaccinuri pe piață. Unul dintre ele este dezvoltat de Moderna și privește tehnologia ARn mesager.
Așa este? Credeți în acest vaccin?

-Voi încerca să temperez entuziasmul pentru acest proiect de vaccinare. Este un proiect pe termen lung și noi cerem oamenilor să accepte utilizarea imediată a acestuia. Dar a-l accepta este o greșeală, deoarece riscăm să avem efecte absolut imprevizibile.

- Ce fel de efecte?

- Ei bine, de exemplu cancere, organisme pe care vom începe să le proliferăm când... Acesta este pericolul când începem să ne jucăm de-a „ucenicul vrăjitor”.
 
- Deci, după dvs, ei sunt „ucenicii vrăjitori”?

- Absolut! 

-Nu au avut privirea retrospectivă necesară pentru a se înhăma în această aventură?

- Este prea devreme. Unele studii au fost făcute pe animale, presupun, dar nu suficient pentru a prezice ce se întâmplă atunci când (astfel de studii) sunt utilizate pe oameni, fără a prezice consecințele aferente. Prin urmare, oamenii nu pot fi folosiți ca și cobai, copiii nu pot fi folosiți ca și cobai. Nu este etic. Nu e posibil să existe decese cauzate de vaccinuri.

- Deci, după dvs., există un risc evident de a otrăvi generațiile viitoare din cauza erorilor acestui vaccin. Se poate spune așa?
 
- Nu știm, otrăvirea e un cuvânt foarte puternic, dar este adevărat că nu suntem capabili să prezicem ce se va întâmpla pentru prima, a doua, a treia sau a patra generație după vaccinări și, prin urmare, acest lucru ne duce într-un alt secol. Și nu putem accepta riscul ca copiii, tinerii, toate generațiile actuale și chiar bătrânii ca mine să dispară din cauza unui vaccin.

- În opinia dumneavoastră, vaccinul este azi cea mai bună soluție pentru COVID?

- Nu. Este o soluție, dar nu singura. Există tratamente și terapii care pot funcționa și sunt ieftine, cum ar fi azitromicina, hidroxiclorochina și altele care provin din elemente naturale, care au avut efecte pozitive, așa cum s-a întâmplat cu malaria, și care pot avea efecte și cu această infecție. Deci nu putem sta liniștiți, dar trebuie să acționăm corect. Interesul, dacă doriți să știți, stă la originea acestui virus. A înțelege cu ce avem de-a face. Și e încă dificil de spus în prezent, nu avem cunoștințe precise dacă a venit de la laboratorul Wuhan sau în unele laboratoare americane în lunile premergătoare epidemiei actuale.

- Deci, cum apreciați protocolul profesorului Raoult și încăpățânarea lui?
 
- Ei bine, există motive pentru a-l apăra, cred că este de fapt ceva incredibil. Franța a fost ultima națiune care a autorizat rețeta pentru hidroxiclorochină, când celelalte țări o folosesc și atunci de ce tot acest contrast? 

Contrastul nu vine de la profesorul Raoult, ci mai degrabă de la adversarii săi. Să nu uităm că vaccinul ar putea fi un lucru bun pentru prevenire. Dar trebuie făcut altceva pentru a promova terapia și, prin urmare, este necesar ca cercetarea să fie dezvoltată mai ales pentru a găsi terapia corectă. Astăzi, cei care dictează lockdown-urile nu mai sunt medicii. Este o ignorare a realității.

- Cine credeți că se află în spatele acestor lucruri?

- Vorbim de oameni foarte, foarte puternici. Poți foarte puternic financiar,  să nu știi nimic despre biologie sau medicină, sau evoluția lumii, dar să te implici în asta. Să-l luăm ca exemplu pe Bill Gates. Bill Gates este foarte bogat și dorește să facă bine, dar i-a intrat în cap că trebuie făcute vaccinuri pentru a proteja întreaga lume. 

Deci, dacă îl urmăm, ceea ce e o prostie, și chiar dacă avem un vaccin eficient împotriva Covid, ar trebui să vaccinăm întreaga populație umană? Sau să-i punem toți oamenii la coadă și, în schimb, să îi împiedicăm să găsească o cale mai bună de a se vindeca?


- În opinia dumneavoastră, este clar că Bill Gates este în spatele tuturor acestor lucruri. Dacă spui asta la televizor, treci drept un conspiraționist.
 
- Bill Gates nu este singurul, tocmai i-am dat exemplul pentru că eu cred că vrea să facă bine, dar o face în mod greșit, asta este problema. Deci, de fapt, trebuie să existe un schimb de opinii în acest moment. Cred că soluția este printr-un dialog între specialiști și nespecialiști, adică cei care nu sunt specialiști să asculte oamenii de știință adevărați.

-Vă este teamă că ați putea fi internat azi pentru ceea ce spuneți? Așa ca profesorul Fourtillan, care, după cum știți, astăzi se află într-un spital psihiatric.
 
- Da, este inadmisibil, e ceva foarte urât. Mergem prea departe, într-o direcție greșită. Asta îmi amintește de ce se întâmpla în Uniunea Sovietică pe vremea lui Stalin, unde oamenii care nu erau de acord cu ei erau internați în spitale psihiatrice. Este rușinos pentru Franța! Nu trebuie să ne întoarcem la astfel de barbarie! 
Mie nu mi-e frică. Eu sunt aici pentru că vreau să se afle adevărul.

- Vă veți vaccina?
 
- Nu, desigur că nu! Am fost vaccinat „din oficiu” când eram mic și nu aș fi vaccinat pentru Covid. Dacă aș avea simptome, aș lua azitromicină și, de asemenea, Plaquenil .