ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ludovic Orban este noul președinte al PNL, el câștigând alegerile din partid în fața lui Cristian Bușoi, au declarat surse liberale, rezultatul votului nefiind încă anunțat în congres, transmite Agerpres.

Acestea au arătat că Orban ar fi întrunit 3.518 de voturi, iar contracandidatul său, Cristian Bușoi — 952 voturi. 
 
Liberalii s-au reunit sâmbătă în Congres, la Romexpo, pentru alegerea unui nou președinte al PNL, funcție la care au candiat Cristian Bușoi și Ludovic Orban.

La eveniment au fost invitați să susțină discursuri secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, consilierul prezidențial Laurențiu Ștefan și liderul grupului UDMR din Camera Deputaților, Attila Korodi. De asemenea, au susținut discursuri președintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu-Quintus, și președintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.

România are nevoie de partide puternice în care democrația internă să fie reală, în care să existe dezbatere, iar toate resursele valoroase să fie folosite la potențialul lor maxim, a afirmat președintele Iohannis în mesajul transmis PNL cu ocazia Congresului.
 
„Îmi doresc, președintele Iohannis își dorește acest lucru, ca toată energia să se transforme în zilele, lunile și anii viitori în proiecte pentru România și pentru cetățenii acestei țări. România are nevoie, astăzi, mai mult ca oricând, de partide puternice. Prin partid puternic nu înțeleg însă un partid unde liderul său este puternic, ci un partid unde democrația internă este reală, unde există dezbatere, unde toate resursele valoroase ale partidului sunt folosite la potențialul lor maxim. Un partid puternic înțelege preocupările, grijile, nevoile și aspirațiile electoratului său și răspunde articulând programe și politici publice eficiente și responsabile. Un partid puternic oferă în același timp cetățenilor o viziune pentru România, arată clar de ce vrea puterea și ce va face cu ea, un partid puternic va convinge imediat că exercită puterea nu pentru liderii săi sau pentru apropiații lor, ci pentru cetățeni și comunitățile lor, pentru a întări postura României în plan regional, european și în lume", afirmă Iohannis în mesajul transmis, potrivit consilierului prezidențial.