ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ludovic Orban (PNL) nu exclude posibilitatea introducerii prin lege a obligativității vaccinării anti-COVID-19. Președintele Camerei Deputaților a menționat existența proiectului legii vaccinării obligatorii în Parlament, care ar putea fi îmbunătățit, în urma vehementei contestări din partea societății civile.

„Este în dezbaterea Parlamentului un proiect de lege privind vaccinarea, care prevede pentru anumite situații și posibilitatea de a se institui obligativitatea. Forma trebuie îmbunătățită. Vom discuta asupra aceastui subiect”, a declarat Ludovic Orban, citat de Antena3
 
Reacția lui vine la o zi după ce Curtea Europeană a Drepturilor Omului a dat o controversată decizie în favoarea vaccinării obligatorii, dar fără legătură cu vaccinurile experimentale Covid.

Potrivit președintelui Camerei Deputaților, proiectul de lege a vaccinării aflat în Parlament nu se referă strict la pandemia generată de virusul SARS-COV-2. Dar nici nu o exclude, în textul legislativ existând precizări clare despre „situațiile epidemiologice speciale”.

„Vă dați seama că practic se dezbate din legislatura trecută. Noi am suspendat, prin decizia coaliției, proiectele pentru a primi punct de vedere de la Guvern. Ea se va redezbate. Când a fost înaintat proiectul nu era confuntarea cu COVID-19”, a conchis Ludovic Orban.

Proiectul legii vaccinării obligatorii se află în Parlament din 2017 și a trecut de Senat. El a fost constant criticat atât de societatea civilă, cât și de asociații ale medicilor. Practic, intrarea în linie dreaptă a acestei viitoare legi a declanșat reluarea protestelor anti-dictatură medicală în martie și aprilie 2021.